Annonce
112

Østjyllands Brandvæsen: 140 frivillige er med i baggrunden

Mange studerende vælger at bruge deres fritid i det lokale beredskab.
Annonce

Odder: Efter i en årrække at have manglet frivillige brandmænd bruger 140 personer i dag del af deres fritid på at arbejde gratis for Østjyllands Brandvæsen.

Det fortæller Jesper Hansen, der er ansvarlig for de frivillige på stationerne i Aarhus, Skanderborg, Samsø og Odder.

- For et års tid siden lavede vi en hvervekampagne, og det gav pote. Men vi kan selvfølgelig altid bruge flere, siger lederen, der har noteret sig, at en stor del af de frivillige er unge studerende, som ønsker at give en hånd med i beredskabet.

Vælger man at blive frivillig, får man samtidig en uddannelse i blandt andet førstehjælp, så man kan hjælpe til ved større arrangementer. Andre udfører i tæt samarbejde med de professionelle brandfolk opgaver ved brand og redning men uden at deltage i selve sluknings- eller redningsarbejdet. Endelig findes der en gruppe frivillige, som skal sørge for forplejning i tilfælde af naturkatastrofer, sætte lys op, etablere pumpestationer eller fælde træer.

Jesper Hansen fortæller, at ingen frivillige forpligter sig mere, end de selv har lyst til. Nogle deltager kun i arrangementer/indsatser et par gange om året - andre tilbyder at stå standby hver tredje uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce