Annonce
Østjylland

Østjyder: Sådan har vores hverdag ændret sig under corona-krisen

Århus Stiftstidende har haft digital kontakt til en hel stribe østjyder, som her fortæller, hvordan corona-virussen har ramt deres hverdag.

Thea Louise Schjerlund

Thea Louise Schjerlund. Privatfoto

34 år

Pædagog

Bor i Viby J

Hvordan har du isoleret dig?

Min familie og jeg har mere eller mindre isoleret os i vores lejlighed. Vi prøver at handle ind til en uge af gangen, så vi undgår at komme ud blandt for mange mennesker. For at vi ikke bliver alt for skøre herhjemme, så har vi aftalt, at vi SKAL ud hver dag, gå en tur i området, cykle en tur eller køre ud, hvor der ikke er nogle mennesker, eksempelvis til stranden eller i skoven. Bedsteforældre ses vi ikke med, men dem har vi kontakt med via beskeder eller Skype, hvilket også er hyggeligt, for så kan man også stadig ses uden rigtig at ses.

Hvad skal du lave i påsken?

I påsken skal vi hygge os. Jeg har heldigvis for længst købt påskeæg til mine to piger, så dem skal de da finde et sted i lejligheden, nu hvor vi ingen have har. Ellers plejer mine svigerforældre at gemme de påskeæg, de har købt, i deres have. Nu bliver der desværre ingen påskemiddag med hele familien, medmindre vi laver en påskefrokost over Skype ... Den skal vi lige have forhørt os med de andre om, for det kunne være hyggeligt.

Har du fået lavet nogle af dine projekter?

Udover en masse lektielavning med mine piger, møder på Skype med mine kollegaer og skriftlig arbejde, så har jeg da heldigvis haft lidt tid til at sidde og hækle en masse til de kommende fødselsdage, som vi skulle have fejret hos mine veninder og deres små børn. Ellers bliver der gjort rent til den store guldmedalje. Det kan der jo aldrig gøres for lidt af. Selvom vi nu ikke kan komme på arbejde, børnene ikke kan komme i skole, og vi ikke kan ses med venner og familie, så har denne pandemi alligevel gjort godt hos os. Vi er kommet tættere ind på hinanden, får et større indblik i børnenes lektier og kan bedre hjælpe dem, og så får vi en masse kvalitetstid sammen som familie.

Camilla Thi Tran

Camilla Thi Tran. Privatfoto

21 år

Arbejder i en børnehave

Bor i Aarhus

Hvordan har du isoleret dig?

Jeg har ikke været i isolation, men jeg har skåret ned på, hvem og hvor mange jeg har været sammen med. Udover det har jeg gået en masse ture for ikke at blive sindssyg af at være hjemme, og selvfølgelig har jeg husket at holde god afstand til andre.

Hvad skal du lave i påsken?

Jeg arbejder til dagligt i en børnehave og skal stå til rådighed her i påskeferien, hvis der bliver brug for pasning. Det må nok være planen, nu hvor alle mine påskefrokoster er blevet aflyst.

Har du fået lavet nogle af dine projekter?

Jeg har fået ryddet op i tøjskabet - det var virkelig tiltrængt! Derudover er jeg sprunget ud i at lære at hækle - det er dog ikke lykkedes (endnu) trods, hvor god tid jeg har haft at lære det.

Jesper Fredslund Andersen

Jesper Fredslund Andersen. Privatfoto

43 år

musiker og eventkoordinator

Bor i Aarhus C

Hvordan har du isoleret dig?

Jeg har rykket pælene op fra min lille lejlighed på Langenæs og er taget i mit sommerhus syd for Ebeltoft. Her er der 1200 kvm plæne at være på og mulighed for at få gået en masse gode ture i det smukke landskab i skovene og langs vandet. Det giver en ro i kroppen, som netop i denne tid kan være svær at finde.

Hvad skal du lave i påsken?

Jeg bliver i mit sommerhus og får besøg af min familie, så vi sammen kan være isoleret i nærheden af Ebeltoft. Jeg håber, vejret bliver solrigt, så der er mulighed for endnu flere af de gode gåture i området.

Har du fået lavet nogle af dine projekter?

Det må jeg stort set svare NEJ til. Jeg går ofte og tænker i hverdagen "hvis jeg havde nogle dage fri, så vil jeg male min lejlighed eller få malet og ordnet køkkenet i sommerhuset". Nu har jeg tiden - ja, jeg har faktisk også malingen, men min energi og lyst til at gå igang mangler.

Jeg har valgt, at min vej ud af coronakrisen skal være ved at gå i naturen. Hver dag får jeg gået tre-fire ture af forskellig længde. I går blev det til næsten 20 km på tre ture fordelt over dagen. Når jeg vågner om morgen, så vil jeg bare ud at gå og gå og gå. Jeg håber, motivationen og lysten til at få lavet noget praktisk kommer og meget gerne i påsken. Men jeg har også valgt, at det er ok, at min krop og hjerne er på overarbejde på grund af coronakrisen.

Jeg bekymrer mig om venner og familie - masser af tanker går til mit elskede arbejde. Jeg kan ikke gøre så meget andet end at holde afstand og så gå bekymringerne væk. I naturen findes en ro, der forplanter sig helt ind i kroppen, og naturen har ikke ændret sig pga. coronavirussen; måske det for mig er et anker, jeg finder ro i. Jeg har fået et par nye venner på mine mange ture - de er vilde med græs og gulerødder, og så lader det til, at de ikke tænker så meget på coronakrisen, og hvad fremtiden bringer, især så længe jeg har gulerødder nok i min pose. Det er dejligt befriende i denne tid at have sådan nogle venner, som jeg godt må besøge hver eneste dag.

Henrik Bjørnhaug

Henrik Bjørnhaug

53 år

Teamkoordinator

Aarhus C

Hvordan har du isoleret dig?

Jeg har hovedsageligt været herhjemme og fortaget mine indkøb tidligt på dagen og forsøgt at holde det til en til to gange om ugen.

Hvad skal du lave i påsken?

Ikke det store. Jeg synes, at det er vigtigt at vi holder sammen og holder den sidste svære tid ud, så vi alle kan komme hurtigere ud på den anden side. Der er lagt et stort arbejde i at begrænse befolkningen, det koster enorme summer, og det skal vi ikke lade gå til spilde.

Har du fået lavet nogle af dine projekter?

Ja, jeg har langt om længe fået omlagt mit hjemmenetværk og fået samlet mine alt for mange filer et sted. Der har været god tid til det.

Michael Bo Nielsen

Michael Bo Nielsen. Privatfoto

61 år

Selvstændig ledelsesrådgiver.

Bor i 8000 Aarhus C

Hvordan har du isoleret dig?

Mine kone, vores sidste hjemmeboende søn og jeg selv arbejder hjemmefra. Så det meste af dagen sidder vi i hvert vores rum i den ene ende af lejligheden. Det er faktisk meget hyggeligt, at vi er her alle tre.

Vi ser ganske få andre mennesker, og så er det mest udendørs. Men det er til gengæld mange år siden, jeg har talt så meget i telefon. Har helt glemt, at den kan andet end sende og modtage beskeder. Vi har for første gang spist middag over Skype med mormoren. Det fungerede faktisk fint.

De ugentlige løbeture er lagt tidligt på dagen, hvor der ikke er så mange andre på stierne.

Hvad skal du lave i påsken?

Påsken henlægges til kolonihaven i Skæring. Vi skal plante, så og male og i det hele taget gøre hus og have klar til sæsonen. Det er helt, som det plejer. Bortset fra en lille, udendørs frokost med sønnerne er der dog skruet helt ned for det sociale. Men så er der god tid til bøger, film og motion. Mon ikke der bliver tid til en bækørred-fisketur også?

Har du fået lavet nogle af dine projekter?

Nej, jeg er ikke nået til projekterne endnu. Så meget plads har coronaen heller ikke skabt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce