Annonce
Horsens

Østbirk-kvinde træder ind i byrådet efter dødsfald

Op til kommunalvalget i 2017 fortalte Birthe Knudsen og Peder Stougaard, at de var klar over, at de formentlig ville komme til at kæmpe om de samme Venstre-stemmer i Østbirk. Ved valget blev Peder Stougaard valgt ind i byrådet, mens Birthe Knudsen blev første-suppleant. Efter Peder Stougaards død i sidste uge, overtager Birthe Knudsen nu hans plads i byrådet. Arkivfoto

Birthe Knudsen fra Østbirk overtager det byrådssæde, der blev ledigt, da Peder Stougaard i sidste uge afgik ved døden.

Annonce

Horsens: Det bliver 55-årige Birthe Knudsen fra Østbirk, der afløser afdøde Peder Stougaard i Venstres byrådsgruppe i Horsens Byråd.

Det bekræfter formanden for Venstre i Horsens Kommune Per Svendsen.

Birthe Knudsen blev ved kommunalvalget i november 2017 netop ikke valgt til byrådet, da hendes 419 personlige stemmer kun rakte til en ottende-plads på Venstres liste. Det syvende og sidste Venstre-mandat gik til Christa Skelde med 446 stemmer.

Men nu får Birthe Knudsen alligevel en chance i byrådet.

- Jeg har talt med Birthe Knudsen, og hun har heldigvis sagt ja tak til at overtage Peder Stougaards plads i byrådet, oplyser Per Svendsen.

Han fortæller, at han talte med Birthe Knudsen fredag.

Annonce

Frygtede kampen om stemmerne

Birthe Knudsen er ikke uvant med byrådsarbejdet, selvom hun ikke tidligere har været valgt direkte til en post i byrådet. Tilbage i august 2016 trådte hun også til, da Venstres daværende leder i byrådet Kristian Dyhr valgte at trække sig, da han fik nyt arbejde i Norge.

Dengang var Birthe Knudsen også førstesuppleant til byrådet, og hun trådte ind i beskæftigelsesudvalget og i kulturudvalget.

Op til kommunalvalget i 2017 bragte Horsens Folkeblad et dobbeltinterview med Birthe Knudsen og Peder Stougaard, der erkendte, at de som to kandidater fra Østbirk nok kom til at kæmpe om de samme stemmer. Og Birthe Knudsen frygtede den gang, at det ville kunne koste hende en plads i byrådet.

Begge politikere var enige om, at det var vigtigt for Østbirk at blive repræsenteret i byrådet.

- Det er vigtigt, at man får en kandidat valgt fra Østbirk. Men når man så kommer ind i byrådet, skal man repræsentere hele kommunen. Det er klart. Men hjertet ligger jo altid nærmest der, hvor du er, og hvor du færdes, og hvor du trives, sagde Birthe Knudsen, der måtte se sig slået i Østbirk af Peder Stougaard, der med 703 personlige stemmer stormede ind i byrådet. Nu får hun så pladsen alligevel, efter Peder Stougaard døde onsdag i sidste uge.

Formelt er det byrådet, der skal godkende, at Birthe Knudsen træder ind. Det sker formentlig på det kommende byrådsmøde mandag 27. august.

Det har ikke været muligt at træffe Birthe Knudsen selv til en kommentar om byrådsposten.

Lederen af Venstres byrådsgruppe Martin Ravn ønsker ikke at udtale sig om det kommende nye byrådsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce