Annonce
Horsens

Ønskelisten er lang: DF vil forkæle unge, gamle, elbilister og hunde

På den lange liste med budget-ønsker fra Dansk Folkeparti finder man blandt andet ønsket om en hundeskov i den nordlige del af Horsens. - Placeringen har vi ikke lagt os fast på, men det kunne for eksempel være i Egebjerg, siger partiets gruppeformand, Michael Nedersøe. Arkivfoto: Morten Pape
Dansk Folkepartis top-prioritet ved budgetforhandlingerne, der starter i næste uge, er fortsat en stadsarkitekt, men der er mange andre ønsker. - Det er ikke billigt, men vi må se, hvor langt vi kan nå, siger gruppeformand Michael Nedersøe.

Horsens: Hundeskov et sted i den nordlige del af Horsens, trafiksikring i Søvind og Hovedgård, padeltennis i den nordlige del af kommunen, et økonomisk boost til hjemmeplejen, en skateboardbane og bedre muligheder for at lade elbilen.

Alle disse ønsker og en del flere kan man finde på den liste, Dansk Folkeparti bringer med til budgetforhandlingerne, der indledes med et budgetseminar på Hotel Pejsegården i Brædstrup fredag 10. september.

Gruppeformand Michael Nedersøe (DF) har tidligere i Folkebladet afsløret, at det vil være partiets top-prioritet ved forhandlingerne, at Horsens Kommune får en stadsarkitekt. Sådan er det stadig, men derudover møder partiet altså op med en række andre forslag.

Annonce

- Det er ikke billigt at gennemføre alle vores ønsker, men vi må se, hvor langt vi når. Jeg synes, at kommunen står et godt sted, hvor der er råd til forbedringer, ikke mindst fordi vi i fjor vedtog en skattestigning, siger han.

For at imødegå konsekvenserne af udligningsreformen vedtog forligspartierne at hæve skatteprocenten 0,11 procentpoint i 2021 og yderligere 0,08 i 2022.

Kørsel skal ikke i udbud

Nedersøe, der selv arbejder som buschauffør, har selv en særlig mærkesag med til forhandlingsbordet. Han vil sætte en stopper for kommende udbud af skole-handicapkørslen, der er blevet varetaget af Horsens Kommune, siden Østbirk Turist gik konkurs i maj 2014.

- Jeg ser skole-handicapkørslen som kritisk infrastruktur, og derfor mener jeg ikke, at den skal i udbud. En anden grund er, at vi tidligere har set, at private aktører kan have meget svært ved at overholde løn- og arbejdsforhold, og at flere af dem er ejet af kapitalfonde, som har hjemme i skattely. Det ønsker jeg ikke, at kommunen skal have noget at gøre med, siger han.

- Samtidig skylder vi de kommunalt ansatte, at de ikke skal være nervøse for at miste deres job, hver gang der er et udbud, siger Michael Nedersøe, der understreger, at kommunen skal sørge for, at kørslen bliver drevet på konkurrencedygtige vilkår.

Annonce

Løft til hjemmeplejen

I fjor var det i høj grad folkeskolen, der nød godt af den såkaldte velfærdspulje på 15 millioner kroner. Dengang lød meldingen, at velfærdspuljen i 2022 skulle fordobles til 30 millioner kroner, og her ser Michael Nedersøe gerne, at hjemmeplejen bliver prioriteret højt.

- Medarbejderne i hjemmeplejen gør en kæmpe indsats, men det, vi hører, er, at der ikke er afsat nok tid til arbejdet, og at der derfor er et stort pres på de ansatte. Det skal vi gøre noget ved, siger han.

Medarbejderne i hjemmeplejen gør en kæmpe indsats, men det, vi hører, er, at der ikke er afsat nok tid til arbejdet, og at der derfor er et stort pres på de ansatte. Det skal vi gøre noget ved.

Michael Nedersøe (DF), gruppeformand

På listen er også et forslag på udlændinge- og integrationsområdet, der vel kan karakteriseres som "DF-classic".

- Vi havde det også på dagsordenen i fjor, men vi vil have, at det i højere grad end i dag bliver gjort klart for borgerne, at der er mulighed for at fravælge halal i de kommunale institutioner. Meget gerne med en selvstændig besked i e-boks, men vi må se, hvor langt vi kan nå, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce