Annonce
Horsens

Økonomisk hjælp fra Samn til leverandører og kunder

Det lokale vandselskab, Samn Forsyning, sender en hjælpende hånd til leverandører og kunder. Arkivfoto: Morten Pape
Knap 18 millioner kroner er på vej til Samn Forsynings samarbejdspartnere, som får deres fakturaer betalt tidligere end normalt. Hjælp til kunderne er også en mulighed.

Horsens: For at afbøde konsekvenserne af coronavirussen suspenderer Samn Forsyning ApS nu de normale betalingsfrister til sine leverandører.

- Vi ved, at mange især små virksomheder er presset for tiden, og derfor vil vi som forsyningsselskab gerne hjælpe dem, der har brug for det. Derfor sætter vi en række initiativer i værk her og nu, lyder det fra Andreas Boesen, bestyrelsesformand for Horsens Vand A/S, og Niels Rosenberg, bestyrelsesformand for Odder Spildevand A/S, i en pressemeddelelse.

Konkret ændrer Samn Forsyning betalingsbetingelserne for leverandørerne. Fakturaerne vil efter modtagelse hos Samn Forsyning følge det normale godkendelsesflow, men betalingen kan nu som udgangspunkt være leverandøren i hænde allerede tre bankdage efter fakturagodkendelse. Normalvis er betalingsfristen på 30 dage over for leverandørerne.

- Vi er på mange områder påvirket af hele corona-situationen, men vi er også en velkonsolideret virksomhed og finder det naturligt at ændre på vores procedurer, hvis det kan hjælpe andre, som er økonomisk mere påvirket, siger Ole Texel, direktør for Samn Forsyning ApS.

Knap 18 millioner kroner er på vej til de samarbejdspartnere, som får deres fakturaer betalt tidligere end normalt.

Annonce

Hjælp til erhvervs- og privatkunder

Det nye tiltag gælder indtil videre til og med 30. april 2020. Leverandører med tilgodehavende hos Samn Forsyning skal ikke selv foretage sig noget.

Ud over at hjælpe leverandørerne er der også mulighed for hjælp til erhvervskunder og private kunder, fortæller Ole Texel.

- Vores kunder har netop modtaget deres årsopgørelse med første acontoregning. Hvis der er udfordringer med denne betaling, er der mulighed for at lave en betalingsaftale, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce