Annonce
Erhverv

Økologiske boller, brød og kager - nyt mikrobageri ser snart dagens lys - det samme gør et snedker-showroom og en nyindrettet gårdbutik

Indehaverne af Handstedgaard, Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang, indvier 27. og 28. november et mikrobageri, et showroom med snedkerborde samt en nyindrettet gårdbutik. Foto: Line Kyed
Parret Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang indvier 27. og 28. november deres nyeste påfund; et mikrobageri, et showroom med snedkerborde samt en nyindrettet gårdbutik.

Horsens: På Hanstedgaard er man i disse dage i fuld gang med at blive klar til lørdag og søndag 27. og 28. november.

Her indvier indehavere Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang gårdens nye mikrobageri.

- Vi har renoveret et stort tilstødende rum til gårdbutikken, der tidligere har været opbevaringslager til kartofler. Her har vi blandt andet indrettet mikrobageri. Og så har Emil fået et showroom til sine snedker-produkter, fortæller Brigitta de Neergaard fra døråbningen ind til bageriet, mens en håndværker passerer hende for at komme derind.

Annonce

Bagværk og en ansat

Til Mikrobageriet har parret ansat en medarbejder, der skal stå for det, de betegner som "bagværk af lækre højkvalitets- og økologiske råvarer".

Mikrobageriet er endnu ikke helt færdigt, men det når det at blive inden indvielsen i weekenden 27. og 28. november, fortæller Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang.

Det er planen, at bageriet skal levere boller, surdejsbrød og forskellige økologiske kager til den lille gårdbutik. På sigt skal der også være mulighed for at købe takeaway i en sund udgave fra Hanstedgaard.

- Det skal være takeaway-æggekage ud fra vores helt egen opskrift, siger Brigitta de Neergaard om de kommende planer, der skal udfoldes fra bageriet og dets køkkenområde.

Annonce

Mere indvielse

Sideløbende med mikrobageriet er parret i gang med at renovere gårdbutikken, hvis nye indhold og udtryk også bliver en del af den samlede indvielse 27. og 28. november.

Emil Poulsen Vang har lavet stedets store egetræsdisk samt øvrige reoler og afsætningsområder til frugt, grønt, kød, marmelader, æg med videre, som inden længe hovedsageligt vil være af økologisk art fra lokale leverandører.

Gårdbutikken har også været under en større renovering og vil fremover byde på økologiske produkter fra lokale leverandører med egetræsdiske og reoler og hylder,som Emil Poulsen Vang har lavet. Foto: Line Kyed

- Planer er, at vi på sigt vil levere kød fra vores eget kvæg direkte til butikken og kartofler fra egne marker, fortæller Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang, der har op mod seks medhjælpere i butikken, alle skoleelever fra Egebjergskolen.

Annonce

Snedker-design og ægpakkeri

Parret flyttede i maj 2021 til Hanstedgaard og genåbnede efter tre uger stedets gårdbutik.

Fra gårdbutikken kommer man som noget nyt til at kunne gå direkte ind i et snedker-showroom. Her har primært Emil Poulsen Vang sat sit aftryk med speciallavede egetræsborde i forskellige designs.

Snedkerbordene skal være udgangspunktet, men der er også plads til andre snedker-bestillinger, hvis kunderne skulle ønske det, fortæller han, der er selvlært og foruden Hanstedgaard også er involveret i forældrenes firma Dueholm Ægpakkeri.

Annonce

Borgmesteren kommer

I forbindelse med åbent hus 27. og 28. november indvier borgmester Peter Sørensen (S) lørdag 27. november de nye lokaler.

I lokalet, hvor Emil Poulsen Vang nu har showroom med udstiling af en række snedkerborde, har der tidligere været lager til opbevaring af gårdens kartofler. Foto: Line Kyed

Derforuden vil der på dagene være julemarked på gården med salg af blandt andet pyntegrønt, dekorationer, og parret sælger æbleskiver fra en salgs- og julevogn, som Emil Poulsen Vang selv har opbygget. Der er også mulighed for at købe juletræer og besøge de nye og renoverede bygninger.


På en af væg i showroomet er der lige nu julevarer. De vil efter december blive udskiftet med Emil Poulsen Vangs snedkervarer, blandt andet skærebrætter. Foto: Line Kyed

Hanstedgaard - en gammel kongsgård

Hanstedgaard er i dag en mindre hovedgård i Hansted Sogn lige uden for Horsens.

Historien går tilbage til år 1230, hvor gården er nævnt i Kong Valdemars jordebog, som kongeligt gods med tilhørende 2500 hektar.

Det meste af Hansted by har været ejet af Hanstedgaard.

Hansted kirke fra 1100-tallet er en af egnens største, og dette skyldes givetvis, at Hanstedgaard var kongsgård, og at den daværende ejer ville sætte sit præg på egnen.

Hansted skov har også tilhørt Hanstedgaard.

Den blev sammen med gården overdraget til Hansted Hospital i 1705.

De 12 fredede gravhøje i skoven, siger en del om gårdens status gennem tiderne.

Vi har renoveret et stort tilstødende rum til gårdbutikken, der tidligere har været opbevaringslager til kartofler. Her har vi blandt andet indrettet mikrobageri.

Brigitta de Neergaard


Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce