Annonce
Odder

Øjebæer: Kommunen skal ikke true firma til nedrivning

De to huse på Søndergade 4 og 6 i Hou har været ubeboede i flere år. DF's John Rosenhøj mener, at de skal rives ned. Foto: Hans Jørgensen
To huse i Hou har efterhånden plaget bybilledet i mange år, og byrådsmedlem John Rosenhøj (DF) har fået nok. Hans løsning var der bare ikke andre i byrådet, der stemte for.
Annonce

Hou: John Rosenhøj blev stemt ned af resten af byrådet, da han mandag aften forsøgte at overbevise sine byrådskolleger om, at de skulle lægge pres på HFE ejendomme for at få de to faldefærdige hus på Søndergade 4 og 6 i Hou revet ned.

Han argumenterede, at det handlede om ordentlighed, og at HFE ejendomme ikke udviste ordentlighed ved at lade de bygninger stå.

- Vi skal sige til dem, at hvis de ikke river de bygninger ned, så får de ikke dispensationer i andre byggesager, sagde John Rosenhøj (DF).


Jeg vil have de to huse revet ned.

John Rosenhøj (DF)


Men den tanke kunne han ikke få kollegerne til at stemme for.

- Noget for noget-princippet er et dårligt signal, og det er heller ikke ordentlighed, sagde Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce

Øjebæer skal væk

Der var dog ingen i byrådet, der var uenig med John Rosenhøj i, at de to huse er en skamplet, og at det ville klæde ejerne, der har ejet husene i mange år, at få dem fjernet.

- Jeg synes, det er uanstændigt, at de bygninger har stået der så længe. Det er ikke ordentlighed, og slet ikke af et firma, der gerne vil være "in" i kommunen, sagde Finn Thranum (V).

- Vi har et generelt problem med forfaldne ejendomme i kommunen, og det skal vi blive skarpere til at gribe i opløbet, sagde Leif Gjørtz Christensen (EL).

Forslaget

John Rosenhøj forslog:

At byrådet anmoder forvaltningen om at gå i dialog med HFE Ejendomme med henblik på, at nyt projektforslag, der alene omfatter ejendommene Søndergade 4 og Søndergade 6, fremsendes til Odder Kommune inden 1.7.21. Nedrivning af husene nr. 4 og 6 senest 1.10.21.

At der fra 1.10.21 opstartes lokalplanforslag for Hou Folke- og Parkeringspark omfattende Søndergade 2 (Alexandraplads) samt Søndergade 4 og 6.

Dette sker med henblik på ekspropriationssag af Søndergade 4 og 6 jfr. Planlovens paragraf 47 med henblik på at lave Hou Folke- og Parkeringspark til gavn for hele Hou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce