Annonce
Østjylland

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Østjyllands Politi øger de kommende dage patruljeringen i populære grønne områder og er klar til at etablere hotspots, hvis stigningen i coronasmittede fortsætter. Billedet er fra Bellevue Strand, der i foråret var udpeget til hotspot. Arkivfoto: Jens Thaysen
Godt vejr i vente og en stigning i antallet af coronasmittede får nu Østjyllands Politi til at øge patruljeringen i byens grønne områder. Udpegede hotspots som i foråret er også med i overvejelserne.
Annonce

AARHUS: Fuld sol i vejrudsigten får som regel århusianerne til at trække udendørs.

- Der er varmt vejr på vej senere på ugen, så vi kommer til at øge patruljeringen på de steder, vi har erfaring med, at folk samles, når vejret bliver godt. Så vi kommer til at øge synligheden i parker og på strande, siger Klaus Arboe, chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

I foråret blev en del af byens grønne områder udnævnt til såkaldte hotspots.

Det skete blandt andet ved Ceresparken, Bellevue Strand, Hipsterhøjen i Graven, Tangkrogen, Den Permanente og Mølleparken.

Et hotspot er et område med særlig stor risiko for store forsamlinger, og hvor myndighederne derfor øger tilsynet. For at undgå smittespredning opfordrer skilte folk til ikke at søge mod de udpegede hotspots.

Annonce

Overvejer hotspots

Politiet oplyste mandag til Stiften.dk, at man ikke havde planer om igen at indføre hotspots, men med en fortsat stigning i antallet af coronasmittede, er de igen en del af værktøjskassen.

- Hotspots er med i vores overvejelser. Vi følger udviklingen tæt og har erfaringen med hotspots fra foråret, så det er noget, vi hurtigt kan etablere, hvis vi synes, det bliver nødvendigt, forklarer Klaus Arboe, der samtidig fortæller, at en eventuel afspærring af udendørs fitnessredskaber og legepladser er kommunens ansvarsområde.


Vi følger udviklingen tæt og har erfaringen med hotspots fra foråret, så det er noget, vi hurtigt kan etablere, hvis vi synes, det bliver nødvendigt.

Klaus Arboe, chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi


- Det, der er vigtigt nu, er, at vi alle bliver ved med at følge anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne med fortsat at holde afstand og huske god håndhygiejne. Det skal hjælpe os igennem, så vi ikke bliver ved med at opleve en stigning i antallet af smittede, lyder opfordringen fra Klaus Arboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce