Annonce
Hedensted

Ø-turisme skaber trafikpres i Snaptun: Kommune har oprettet ekstra p-pladser

Der er masser af mennesker, der vil en tur til Hjarnø eller Endelave denne sommer. De har brug for et sted at sætte deres biler, og da der slet ikke er parkeringspladser nok, er et areal på erhvervshavnen taget i brug. Foto: Emil Fibiger
Mangel på parkeringspladser på havnen i Snaptun betyder, at turister må parkere op igennem byen.
Annonce

Snaptun: Den store søgning mod Hjarnø og Endelave denne sommer har skabt en næsten lige så stor mangel på parkeringspladser på havnen i Snaptun.

Presset af biler fik tidligere på sommeren en borger til at kontakte Sydøstjyllands Politi.

- Vi fik en anmeldelse om, at der var fuldstændig kaos, så vi kørte på havnen, og der var rigtigt nok et hav af biler alle steder, siger landbetjent Steen Ibsen og fortsætter:

- De holdt på kryds og tværs, men der var altså ingen problemer med at komme frem og tilbage. Der var ikke egentlige trafikale vanskeligheder.

Annonce

Holder helt i Sahara

Landbetjenten fandt ikke bødeblokken frem, men han tog kontakt til Hedensted Kommune med henblik på at få etableret nogle midlertidige parkeringspladser. Siden er et areal tilhørende erhvervshavnen taget i brug.

Hedensted Kommune har lånt et areal ud mod Snaptunvej. Da avisen i denne uge var en tur i byen, var der i høj grad brug for det. Foto: Emil Fibiger

Der er også kommet skilt op med ”langtidsparkering til færgerne” på et areal i Snaptun by og i vejsiden flere steder.

- De holder parkeret helt ud til det, vi kalder Sahara, siger formand for Snaptun Lokalråd, Peter Altenborg, med henvisning til området ved byens indkørsel, der er kendt for at være tørt og blæsende.

Han ved, at nogle beboere har følt sig generet af, at biler er blevet placeret foran deres huse.

De midlertidige pladser skulle dog have løst problemerne med den slags parkeringer for nu.


Jeg tror, de fleste i byen oplever det som spændende. Når de kommer ned på havnen, så er der virkeligt liv. Det er virkeligt en færgehavn med trafik.

Peter Altenborg, formand, Snaptun Lokalråd


Annonce

Tror på løsning næste år

Næste sommer skulle der gerne være etableret permanent langtidsparkering flere steder, fortæller Peter Altenborg

- Kommunen er opmærksom på det. Nu har de et år til at finde ud af det. Jeg er sikker på, der kommer en løsning, siger lokalrådsformanden og glæder sig i øvrigt over, at havnen lever som aldrig før.

- Mange, der venter på færgen, benytter lejligheden til at gå en tur i Snaptun. Det, synes vi, er dejligt. Når det regner på øerne, drypper det også lidt på os.

Annonce

Har betydning for erhverv

En af dem, der ønsker sig flere parkeringspladser på havnen, er Rita Skoubo. Hun driver bistro på havnen på 15. år. Også hun glæder sig over, at det vælter ind med ø-turister.

Hun ser dog gerne, at der bliver bedre parkeringsforhold, så dem, der blot vil besøge havnen, ikke opgiver og kører et andet sted hen.

- Der har altid været problemer med parkeringspladser på havnen om sommeren. Men i år er det endnu værre, siger hun.

I udkanten af byen ser man også skiltningen "langtidsparkering til færgerne" og parkerede biler i vejsiden. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce