Annonce
Horsens

Ø i fuldt sving: 1600 har svedt på Endelave denne sommer

Hele sommeren har frivillige på Endelave sørget for en stribe aktiviteter, som fastboende og besøgende har kunnet deltage gratis i. Foto: Morten Pape
Turister og øboere boltrer sig i aktiviteter - nu drømmer koordinator om national fællesskabspris.

Endelave: Fodbold, yoga, crossfit, sejlsport, vandring, løb, golf og en hel del mere.

Man har ikke behøvet kede sig på Endelave denne sommer, og faktisk har rekordmange i de seneste uger brugt kræfter på at deltage i den lille Kattegat-øs årligt tilbagevendende tiltag Aktiv Ø.

Aktiv Ø giver besøgende og fastboende mulighed for at slå sig løs med en stribe aktiviteter, og 2019 blev det hidtil mest sveddryppende år i de ni år, Aktiv Ø har fundet sted, oplyser arrangørerne, der er samlet i regi af Endelave Idrætsforening.

1648 deltagere deltog i 71 tilbud, som var listet på programmet, der strakte sig over fem uger. Til sammenligning var der sidste år 1152 deltagere.

Fællesskabet omkring aktiviteterne har stor betydning for øen. Det skaber gejst og glæde hos arrangører, frivillige og deltagere.

Sonja Elgaard, Aktiv Ø-koordinator

- Efter fra 2011 til 2017 at have udbudt tre-fire forskellige aktiviteter i løbet af sommeren, opfordrede Aktiv Ø under Endelave Idrætsforening øens beboere, fritidsøboere og turister til at byde ind med noget af det, de kunne instruere i. Det betød en kraftig stigning af aktiviteter i 2018, og i år var ikke mindre end 42 frivillige i aktion, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Det betyder dels, at udbuddet og forskelligheden af aktiviteter er blevet meget større, dels at ansvaret ikke mere ligger på kun få personer. De mange aktiviteter og den store inddragelse skaber - ud over et højt aktivitetsniveau - et stærkt sammenhold mellem de involverede og en lyst til at skabe mere og flere aktiviteter på øen, lyder det.

Indstillet til fællesskabspris

Den fastboende koordinator af de mange aktiviteter, Sonja Elgaard, oplyser, at hun er så begejstret for Aktiv Ø 2019, at hun har indstillet tiltaget til den nationale Fællesskabsprisen.

Fællesskabsprisen hylder "hverdagens helte"; personer, grupper, projekter eller foreninger, der gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet, og dét mener Sonja Elgaard, at Aktiv Ø gør.

- Fællesskabet omkring aktiviteterne har stor betydning for øen. Det skaber gejst og glæde hos arrangører, frivillige og deltagere. Ideerne sprudler hos de frivillige, og øens fastboende og sommerhusejere kommer endnu tættere på hinanden. Aktiv Ø har også med sikkerhed skabt resultater i form af øget besøgstal og øget omsætning for øens erhvervsdrivende, lyder det i hendes indstilling til prisen, der dels uddeles af en jury, dels på baggrund af en afstemning på hjemmesiden fællesskabsprisen.dk.

Sonja Elgaard oplyser, at Aktiv Ø-repræsentanter er blevet inviteret med til overrækkelsen af prisen, der sker på Oslobåden fra København. Om endelavitterne kan tage Fælleskabsprisen med deres egen færge hjem derefter, afsløres den 29. august, når hæderen uddeles.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Nyt fra seriefodboldens verden

Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce