Annonce
Horsens

Ø-formand ruster sig til møde om voldsom beskæring af lægedækning

Beboerforeningens formand er nu indkaldt til møde om den voldsomme beskæring i lægedækningen på Endelave, og han er klar til turen til fastlandet - selv om det sker i den helt forkerte rækkefølge. Beboerforeningen blev ikke hørt, inden forslaget blev præsenteret for politikerne. Arkivfoto

Formand for Endelaves Beboerforening, Karsten Kragh Hansen, er blevet indkaldt til møde med regionen om lægedækning på Endelave.

Endelave: Formand for Endelaves beboerforening, Karsten Kragh Hansen, er blevet indkaldt til møde i næste uge med Region Midtjylland om den planlagte beskæring af lægedækning på Endelave.

Det sker efter, at sagen tirsdag blev behandlet på regionens forretningsudvalg, hvor der var enighed om, at administrationen skulle tage en snak med beboerforeningen om forslaget, der vil skære voldsomt i lægedækningen.

Og regionen kan se frem til et møde med en velforberedt formand.

- På søndag holder vi møde i bestyrelsen, og så vil jeg forberede mig grundig til mødet, siger Karsten Kragh Hansen.

Annonce

Mennesker ikke maskiner

For ét er skrivebordsarbejde, noget andet er virkelighed.

I bilagene til sagen fremgår det blandt andet, at beboerne på Endelave heller ikke i dag har adgang til øens læge efter almindelig arbejdstid. Det har været en anke, at den mulighed forsvandt - men ifølge regionen har den mulighed aldrig eksisteret i den aftale, der er om lægebemandingen på øen.

- Men heldigvis findes der mennesker og ikke bare maskiner. Det har aldrig været noget problem at få en konsultation efter arbejdstid, siger Karsten Kragh Hansen.

En fremtidig ordning uden mulighed for at komme til lægen uden for almindelig åbningstid vil nemlig give kvaler for øboere med arbejde eller skolegang på fastlandet. Det kan ikke nås.

- Brug en læge på fastlandet, lyder løsningen fra regionen.

Anholt som løftestang

Med den ændring, der er lagt op til, vil lægedækningen på Tunø og Endelave blive ens i fremtiden.

- Hvis det er et argument, at lægedækningen skal være ens på øerne i Region Midtjylland, må vi bruge Anholdt som løftestang. Den har lægedækning døgnet rundt, lyder en pointe fra Karsten Kragh Hansen, som understreger vigtigheden af den tryghed som god lægedækning giver. Og det er afgørende i forhold til at kunne tiltrække nye beboere til øen.

Anholt har 132 faste beboere, Endelave har 151.

Anholt kan nås med tre timers sejlads fra fastlandet, mens sejlturen fra fastlandet til Endelave varer en times tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce