Annonce
Horsens

Ærgerlig og ærlig Mette Bock: Jeg glæder mig også til et liv uden for politik

Mette Bock (LA), kultur- og kirkeminister fra Horsens, er færdig i dansk politik. - Jeg ville virkelig gerne have været i Europa-Parlamentet, men vælgerne ville det anderledes, konstaterer hun. Foto: Søren E. Alwan
Det lykkedes ikke for kultur- og kirkeminister Mette Bock fra Horsens at sikre Liberal Alliance et mandat i Europa-Parlamentet. Nu ser hun frem til et liv uden for politik.

Horsens: Det lykkedes jo ikke. Det er sådan, det er, og nu glæder jeg mig faktisk til at tage hul på et nyt liv uden for politik.

Sådan lyder det sent søndag aften fra kultur- og kirkeminister Mette Bock fra Horsens, som ved europaparlamentsvalget forsøgte at sikre Liberal Alliance sit første mandat i Europa-Parlamentet nogensinde.

Men missionen mislykkedes, og dermed siger Mette Bock farvel til dansk politik. Hun genopstiller nemlig ikke ved det folketingsvalg, der finder sted om godt en uge.

Alligevel fortryder Mette Bock ikke, at hun satsede alt på Europa.

- Jeg ville virkelig gerne have været i Europa-Parlamentet. Det var der, jeg mener, min indsats kunne bruges bedst nu, Men vælgerne ville det anderledes, og det er sådan, det er. Livet tager nogle sving indimellem, og det skal man være klar til, hvis man vil gøre en indsats i politik. Jeg har haft otte gode år i Folketinget og tre i regeringen, og det var så det, siger Mette Bock.

Mette Bock

61 år.

Født i Gladsaxe, men bosat i Horsens gennem mange år.

Gift med Hans Jørn Bock, tre børn.

Kandidat i filosofi og statskundskab og har bl.a. arbejdet som ekstern lektor, journalist, direktør i DR, chefredaktør og administrerende direktør på Jydske Vestkysten.

Har haft et utal af tillidsposter - bl.a. som formand for Frit Oplysningsforbund, medlem af KaosPiloternes pædagogiske råd, bestyrelsesmedlem for Syddansk Universitet, formand for Grundtvig Centeret og formand for Grænseforeningen.

Som yngre var Mette Bock folketingskandidat for SF. Senere skiftede hun parti til Radikale Venstre, inden hun fulgte med, da broderen Anders Samuelsen i 2007 stiftede Ny Alliance, som senere blev til Liberal Alliance.

Siden 2010 spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Mette Bock blev valgt til Folketinget i Sydjyllands Storkreds første gang i 2011 med 6827 personlige stemmer. Hun genopstillede ved valget i 2015 og opnåede 11588 personlige stemmer.

I 2016 blev hun udnævnt til kultur- og kirkeminister.

- Jeg har ligget vandret i valgkampen

Hun mener ikke, hun kunne have gjort mere, end hun har gjort i valgkampen.

- Jeg har ligget vandret. Jeg har jo skullet passe mit arbejde som minister, samtidig med at jeg har ført væg-til-væg-valgkamp, hvor jeg har forsøgt at komme så meget ud som overhovedet muligt. Jeg synes selv, jeg er god til at komme ud, og jeg synes også, at jeg skylder både vælgerne og mig selv at komme rundt. Men jeg har altid haft det sådan, at jeg ikke synes, det er i de sidste tre uger op til et valg, man skal vinde et valg. Jeg skal også være der imellem valgene - og det synes jeg, jeg har været, siger hun, der har nydt valgkampen.

- Der har været en rigtig god stemning. Vi er 10 spidskandidater, som har et rigtig godt forhold til hinanden på tværs af partiskel. I virkeligheden er vi enige om ret mange ting, vi kan gøre for Danmark i EU - blandt andet hvad angår klima og migration, og der har været mange gode debatter undervejs. Det er meget anderledes end valgkampen til Folketinget, og det er anderledes på en rigtig god måde - uden så meget fnidder, siger Mette Bock.

Annonce

Afviser at vende tilbage

Nu skal Mette Bock så finde noget andet at bruge sin energi på. Hun understreger dog, at hun bliver siddende som minister, indtil en ny regering er klar. Men derefter er det slut. Og ministeren ved endnu ikke, hvad hun så skal.

- Nu skal jeg lige trække vejret. Jeg er gået helhjertet ind i det her, så jeg har ikke en anden plan lige nu. Men jeg er stadig fyldt med energi, så jeg finder nok på noget, siger hun, der afviser, at hun vender tilbage til dansk politik, hvis regeringen skulle fortsætte, og en statsminister bad hende om at blive.

- Nej, nu er det det. Jeg skal finde på noget andet nu, og det glæder jeg mig faktisk til,.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce