Annonce
Debat

Debat: Ærbarhed er kvinders værste fjende

Debat: Min farmor forelskede sig som ung pige i en mand. Manden emigrerede til USA, og hun hørte aldrig siden fra ham. Hun var desværre blevet gravid og fødte i dølgsmål. Min farmor var en simpel bondepige, som tjente på omegnens gårde. På grund af hendes uægte barn, blev hun seksuelt chikaneret af gårdskarlene. Hun var jo ikke ærbar. Til sidst måtte hun give sin søn, min onkel, bort.

Den beslutning græd hun stadig over på sin 80-årsfødselsdag.

Min mor var mere ærbar end sin svigermor; hun tillod ikke sig selv nogen seksuelle friheder. Hun kendte kun en mand, min far.

Da jeg var ung, nægtede jeg at leve efter undertrykkende ærbarhedsnormer ligesom min mor og farmor. Jeg deltog i 70'erne i kvindeoprøret. En hel generation af kvinder brændte deres BH’er. Når mænd kunne gå med bar overkrop, kunne kvinder også. Min storesøster flyttede sammen med en kæreste uden at være gift. Det var ved at tage livet af min morfar.

Med hjælp fra danske mænd og p-pillen blev kvindeundertrykkende moralbegreber nedbrudt for ca 50 år siden. Kvinder fik deres sexuelle frihed og kunne dyrke sex, som de ønskede.

Den seksuelle frihed er nu under pres fra en hastigt ekspanderende muslimsk kultur. Mange muslimske kvinder går i Danmark tildækket med ønske om at fremstå tækkelige. Hyppigere og hyppigere ses muslimske tørklædekvinder i det danske gadebillede. Det muslimske tørklæde; hijab - er et meget synligt symbol på ærbarhed. Et politisk manifest, som deler kvinder i “ærbare” og “ikke-ærbare”. Hijab'en bæres med stolthed og ofte af personer, der mener, at kvinder ikke bør have sex før ægteskabet.

Unge danske kvinder er generelt ikke bekymrede over denne udvikling, de tror, at deres seksuelle frihed er en naturlov. Men danske kvinders seksuelle frihed er kun 50 år gammel og fortsat skrøbelig. Bliver der nok tørklæde-kvinder, vil de kunne sætte normerne, også for danske kvinder. Indførelse af særhensyn, så muslimske piger/kvinder kan bade særskilt i offentlige svømmehaller, er accept af kønsdiskriminerende ærbarhedskultur.

Kvinder skal ikke gemmes væk, tildækkes og være ærbare. Ingen personer vil påtænke at lave kønsadskillelse af fodbolddrenge og lukke dem inde i haller med nedrullede gardiner, så ingen kunne se deres bare ben i fodboldshorts. Kommunalråd, der tillader kønsapartheid, modarbejder seksuel ligestilling. Muslimske piger gøres en bjørnetjeneste ved dansk anerkendelse af forældres kønsdiskriminerende krav. Pigerne må hellere, i integrationens hellige navn, stå udenfor svømmehallen og kigge ind på deres legende brødre. Derved kan muslimske kvinder, ligesom danske kvinder, indgydes trods mod kvindeundertrykkende ærbarhed.

Danmark fastholder muslimske piger og kvinder i gamle negative normer. Man kan ikke forbyde folk at tænke og tro på hvad de vil, men man kan forbyde elever og ansatte at bære synlige ideologiske ærbarhedssymboler på offentlige arbejdspladser, institutioner og statsstøttede skoler, samt forbyde kønsapartheid i offentlige svømmehaller. Det er uacceptabelt at danske kvinders seksuelle frihed undermineres af danske myndigheder. Det er uacceptabelt, at gamle feminister som mig atter skal på barrikaderne for at sikre bevarelsen af vores tilkæmpede frihedsrettigheder.

Annonce
Marianne Mørk Mathiesen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

AC Horsens. Vi vil gerne satse - økonomisk forsvarligt

Læserbrev: I lørdagens avis (25. januar) kan man læse en analyse af Torben Andersen, hvor han klandrer direktør Kristian Nielsen for ikke at åbne tegnebogen for en eller flere angribere. Bestyrelsens opgave er altid at sikre de bedst mulige resultater inden for rammerne af økonomi, som vi nu engang har til rådighed. Vores direktør, cheftræner m.fl. arbejder selvfølgelig loyalt inden for de rammer, som de får af os som bestyrelse. Vi har principielt tre helt overordnede opgaver: 1) Sikre et førstehold, som er konkurrencedygtigt, 2) Sikre en udvikling af vores ungdomshold, således de på sigt kan bidrage med egne spillere til vores førstehold og sikre lokale talenter en vej til topfodbold og 3) Sikre at vores administration kan leve op til de krav, som stilles for at være en professionel fodboldklub i superligaen. I ungdomsafdelingen har vores trænerteam i samarbejde med vores team omkring førsteholdet med kæmpe støtte fra hjertesponsorerne præsteret fantastiske resultater og en helt unik udvikling inden for de begrænsede rammer, som de har fået. Vi har en administration, som for forholdsvis begrænsede midler gør, at vi kan leve op til alle de mange krav til at være en del af det medieshow, som superligaen er. Som klub er vi meget stolte af vores sportslige flagskib i Superligaen. Den sportslige sektor med cheftræner Bo Henriksen i spidsen har efter vores opfattelse fået det optimale ud af de ressourcer, som vi stiller til rådighed. Med de penge vi har til rådighed, er der ingen måde, hvor vi kan købe os til at være 100 pct. sikre på at blive i superligaen. Ulempen med f.eks. at lave en fem måneders aftale med en angriber er, at der jo igen garanti er for, at det redder os eller at denne angriber leverer otte til 10 mål i den periode. Resultaterne kan derfor aldrig være sikre, men det kan udgifterne. Vores valg i bestyrelsen har derfor kun et formål, at vi sikrer klubben både nu og fremover. Vi synes faktisk i al beskedenhed, at vi som klub og by kan være meget stolte af de resultater, som vi har leveret inden for vores rammer. Som bestyrelse er vi nødt til, at være økonomisk ansvarlige, også selvom det var sjovere lige at åbne kassen på klem. Torben Andersen og andre skal dog på ingen måde være i tvivl om, at alle omkring klubben arbejder hårdt for at finde råderummet til en angriber mere. For den siddende bestyrelse er økonomisk forsvarlighed en helt afgørende forudsætning. Skulle aktionærerne på et tidspunkt ønske noget andet, så er bestyrelsen jo på valg årligt. Hvis Torben Andersen ønsker at kritisere nogen, så må kritikken rettes mod bestyrelsen og ikke vores administration og sportslige sektor, som efter vores opfattelse leverer fantastiske resultater inden for de rammer, som de får.

Annonce