Annonce
Erhverv

50 års æra slutter her: Vivi har solgt sin butik til tidligere elev

Vivi Søiberg (tv) har efter 43 år som indehaver af modetøjsbutikken Louise i Tørring solgt sin forretning til Sara Rabøl Schulz og Tina Vesterlund (th). Foto: Ingrid Trier
Modetøjsbutikken Louise kommer fra 1. marts på nye hænder efter Vivi Søiberg har drevet den i 43 år. Dermed slutter et halvt århundrede med familien Søiberg som butiksejere i Tørring.

Tørring: På kontoret på den anden side af prøverummene i modetøjsbutikken Louise i Tørring, sidder tre kvinder i tre generationer. Den ene er 28 år gammel, den anden 46, mens den tredje, Vivi Søiberg, aldrig har oplyst sin alder til avisen.

- Godt 50,  siger hun med et smil og fortæller, at det var i 1970, hun sammen med sin mand Bent Søiberg for første gang blev butiksejer i Tørring - altså for 50 år siden.


Det er en kæmpe ære, at det er os, der får lov til at drive butikken videre.

Tina Vesterlund Pedersen


Butikken Louise her på hjørnet af Tørrings torv, Bredgade og Jernbanegade har Vivi Søiberg drevet i 43 af årene, mens hendes mand har taget sig af herretøjsforretningen på den anden side af gaden indtil for fire år siden, da han solgte til sin tidligere elev Kim Andersen. Men nu er æraen definitivt slut. Vivi Søiberg har solgt Louise.

- Jeg har indset, at jeg ikke har helbredet til det længere. Det er en meget stor beslutning for mig at tage. Butikken er jo mit fjerde barn. Den skal ikke sælges til hvem som helst, konstaterer Vivi Søiberg med et varmt blik til de to yngre kvinder overfor hende.

Annonce

Var det skæbnen?

Hun er ikke i tvivl om, at de er de helt rette arvtagere. Særligt 46-årige Tina Vesterlund Pedersen kender Vivi Søiberg ganske godt. For 26 år siden blev hun, der oprindeligt stammer fra Ølholm, udlært fra Louise.

- Jeg var i erhvervspraktik her og blev så bidt af tøjbranchen, at jeg faktisk endte med at afbryde min 10. klasse for at gå i lære hos Vivi, fortæller Tina Vesterlund, der, siden hun blev udlært, har arbejdet i modetøjsbutikker i både Århus, Vejle og Horsens, og derudover har været selvstændig med egen neglesalon i Horsens i 14 år.

Sara Rabøl Schulz og Tina Vesterlund kender hinanden fra en modetøjsbutik i Horsens, hvor de begge har arbejdet. De vil føre butikken videre som Louise, og man vil stadig kunne indløse gavekort m.m. i forretningen efter ejerskiftet. Foto: Ingrid Trier

De seneste to år har hun arbejdet sammen med 28-årige Sara Rabøl Schulz, der stammer fra Brædstrup, i en modetøjsbutik i Horsens, og de to faldt så godt i hak, at de hurtigt blev enige om, at de på et tidspunkt skulle drive en butik sammen.

Næsten som var det skæbnebestemt, kiggede Tina Vesterlund ind hos Louise en dag i sommer, da Vivi Søiberg var i butikken efter længere tids sygdom.

- Jeg var på besøg hos min mor, der bor i Vonge, og  der var et eller andet, der sagde til mig, at jeg bare måtte køre ind forbi Louise den dag. Det endte med, at jeg fik en rigtig lang snak med Vivi. Bagefter ringede jeg til Sara og sagde, at nu er det nu, vi skal have den butik, fortæller Tina Vesterlund med en stemme, der knækker over halvvejs i fortællingen.

Annonce

En ære

For alle parter er det en følelsesladet begivenhed, at Louise nu skal på nye hænder.

- Det er en kæmpe ære, at det er os, der får lov til at drive butikken videre. For mig er det jo lidt ligesom at komme hjem. De sidste mange år er jeg kun kommet her sporadisk som kunde, men jeg kan rigtig godt lide Louise og ikke mindst menneskene bag den, fortæller Tina Vesterlund, der ligesom Sara Rabøl Schulz er draget af den lokale forankring og den personlige kontakt til kunderne, man kan få i en by som Tørring.

Louises nye ejere

Tina Vesterlund Pedersen: Stammer fra Ølholm, 46 år gammel, udlært fra Louise i 1995. Har i 14 år haft sin egen neglesalon og kommer fra en stilling som salgschef i Homme Femme Store i Horsens. Har en søn på 22 år og bor i Horsens.

Sara Rabøl Schulz: Stammer fra Brædstrup, 28 år gammel. Har arbejdet 13 år i en skobutik i Silkeborg og kommer fra en stilling som salgsassistent i Homme Femme Store i Horsens. Har fornylig købt en gård i Østbirk sammen med sin kæreste, hvor der er plads til hendes tre heste.

Også Vivi Søiberg er taknemmelig over, at det er lykkes at finde de rette til at tage over.

- Jeg skal jo kigge over på det hjørne hver dag. Og det har virkelig lagt mig på sinde, at det er nogen, jeg ved, der vil gøre det godt. Det er en virkelig positiv ting for Tørring, at der kommer nogle nye friske kræfter, der tror på byen og dens udvikling, lyder det fra Vivi Søiberg.

Annonce

Hjælper til

Overtagelsesdagen bliver 1. marts, men allerede nu under coronanedlukningen er Tina Vesterlund og Sara Rabøl Schulz i gang med at hjælpe Vivi Søiberg med at sætte ekstra gang i fjernsalget. Det skal bl.a. ske gennem tilbud på Facebook og Instagram, livesalg og fokus på at vise varerne frem i butiksvinduerne, hvorefter kunderne kan ringe til butikken og bestille dem til afhentning i den åbne naboforretning Blomsterhuset Ramdal.

Samarbejdet mellem de tre kvinder er godt, og selvom Tina Vesterlund og Sara Rabøl Schulz endnu ikke har overtaget butikken er de allerede sammen med Vivi Søiberg i fuld sving med at holde forretningen kørende under corono-nedlukningen. Foto: Ingrid Trier

På sigt ønsker de to nye ejere, der som udgangspunkt vil drive butikken selv, også at tilknytte en webshop til Louise. Den del har Sara Rabøl Schulz erfaring med, da hun har arbejdet 13 år i en skobutik i Silkeborg, hvor hun har stået for opbygning af deres webshop. Det bliver også hende, der primært kommer til at stå for Louises liv på de sociale medier.

- Hvis nedlukningen forsætter efter 1. marts vil vi nok ret hurtigt lave webshoppen, men ellers ønsker vi ikke at lave en masse om lige med det første. Selvfølgelig vil vi komme til at sætte vores præg på det, men vi skal lige lære butikken og Tørring at kende først, lyder det fra Sara Rabøl Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce