Annonce
Horsens

Hjemmehjælpen ændres: Færre får rengøring og klippekortordning sat på pause

Nogle borgere i Horsens Kommune vil opleve, at de får gjort mindre rent i deres hjem i den kommende tid. Årsagen er, at kommunen skal sikre hjemmehjælperne ressourcer til at tage sig af de vigtigste opgaver. Arkivfoto: Morten Marboe
Ændringer i hjemmehjælpen skal sikre, at der er ressourcer til at løse de vigtigste opgaver, oplyser Horsens Kommune. Nogle borgere vil opleve, at der bliver skåret ned på rengøringen.
Annonce

Horsens: Borgere, der modtager hjemmehjælp i Horsens Kommune, vil i den kommende tid opleve ændringer. Færre vil få rengøring, og klippekort-ordningen er midlertidigt sat på pause.

Initiativerne skal sikre, at personalet i hjemmehjælpen har tid til at løse de vitale opgaver, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Lige nu skal vores dygtige hjemmehjælpere sikre vores kerneopgave. Den er, at vi fortsat sikrer en god pleje af de borgere, der har behov for det. De steder, hvor det er nødvendigt af hensyn til borgernes sundhed, vil vi selvfølgelig fortsætte med at gøre rent, men andre vil opleve, at vi skærer ned på rengøringen, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse fra kommunen.

Han understreger, at hjemmehjælperne naturligvis vil fortsætte med rengøringen, hvis der er ressourcer til det, men at det er de enkelte ansatte, der løbende foretager en vurdering.

- Hjemmehjælperne er vant til at komme ude hos borgerne og kender dem derfor bedst. Derfor har jeg fuld tillid til, at de med deres stærke faglighed vurderer, hvordan de skal prioritere og tilrettelægge hjælpen. Dermed skal vi sikre, at de borgere, der har særligt behov, får den hjælp, de har brug for, siger Peter Sørensen.

Samtidig er det vigtigt, at hjemmehjælpen minimerer kontakten til de sårbare grupper for at beskytte borgerne og mindske spredningen af coronavirus.

Hjemmehjælperne er vant til at komme ude hos borgerne og kender dem derfor bedst. Derfor har jeg fuld tillid til, at de med deres stærke faglighed vurderer, hvordan de skal prioritere og tilrettelægge hjælpen.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

Pårørende vil gerne hjælpe

Borgmesteren sender roser og tak til det sundhedspersonale, der i øjeblikket knokler for at løse de vigtige opgaver, der er på sundhedsområdet. - De her grupper af ansatte spiller en helt væsentlig rolle, og jeg er så imponeret over den stærke faglighed, de møder opgaverne med. Det vil jeg gerne sige stor tak for, lyder det fra Peter Sørensen. Han oplyser, at Horsens Kommune i øjeblikket også oplever mange pårørende til borgere i private hjem, der træder til og hjælper med for eksempel rengøring. - Den hjælp tager vi selvfølgelig også meget gerne imod. Hvis pårørende - selvfølgelig med omtanke for ikke at udsætte nogen for smitterisiko - træder til i den her situation og løser nogle af de her opgaver, kan vi i endnu højere grad dedikere vores personale til de vigtigste opgaver, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce