Annonce
Brande

Ældrerådet sætter fokus på sundhedsvæsenet

Sundhedsvæsenet bliver et tema, når Ældrerådet inviterer til debat på Ældredagen den.1. oktober. Arkivfoto
Ældredagen den 1. oktober markeres med stort arrangement, hvor det lokale sundhedsområde bliver drøftet.

Ikast/Brande: Ældrerådet markerer FN's internationale Ældredag i multihuset Hjertet i Ikast den 1. oktober fra klokken 15 til 17. Eftermiddagen giver mulighed for at blive klogere på udviklingen på sundhedsområdet og ikke mindst hvad det betyder for de 60+ årige, som er en stærkt voksende befolkningsgruppe.

Ældrerådet har besluttet at markere Ældredagen ved at sætte fokus på "det nære sundhedvæsen". Til at belyse emnet har Ældrerådet fået kommunens sundheds- og ældrechef Dorthe Jepsen til at sætte fokus på udfordringer og muligheder i det nære sundhedsvæsen. Derudover vil byrådsmedlem Frank Heidemann belyse emnet ud fra et politisk perspektiv i sin egenskab af formand for sundheds- og omsorgsudvalget.

- Det der berører os alle 60+ er, at vi når vi bliver gamle nok, får en eller flere sygdomme som følge af alderen. Hvilke udfordringer giver det sundhedsvæsenet, kommunerne og os borgere. Eftermiddagen vil give mulighed for, at alle bliver klogere på, hvad kommunen kan byde ind med, udtaler Birgit Worm, der er formand for Ældrerådet.

Når der sættes fokus på "det nære sundhedsvæsen", hænger det sammen med, at antallet af akutte genindlæggelser pr. 1000 borgere indenfor 30 dage er højere i Ikast-Brande Kommune end i de kommuner, der sammenlignes med i vort hospitalsoptageområde. Ældrerådet er bekymret over tallene og vil med interesse læse næste rapport. Samme tendens er der på det psykiatriske område, oplyser Birgit Worm.

Nyt pilotprojekt

Byrådet har i øvrigt besluttet, at der skal startes et pilotprojekt med organisationen Lokalpleje Danmark, hvor området Bording Engesvang bliver involveret. Der pågår nu noget arbejde med at få godkendt Lokalpleje Danmark som leverandør af praktisk bistand og personlig pleje på lige vilkår med andre private firmaer, som i øjeblikket leverer til 14 procent af borgere der modtager disse ydelser. Derudover skal det udarbejdes beskrivelser af hjemmesygeplejens ydelser og en beregning af timepris.

- Ældrerådet har fortsat en bekymring om, hvorvidt det kan lykkes at sikre, at borgerne i området får kompetent og kvalificeret sygepleje grundet den gruppe, det vil blive. Kan der sikres sikre kommandoveje i et i forvejen komplekst sundhedsvæsen, der er under voldsomme ændringer i tiden? Ældrerådet er klar over mulighederne i pilotprojektet for gensidig læring i forhold til organisering og ledelse. En anden bekymring er financieringen af forarbejdet, da dette ikke er indlagt i nuværende budget, lyder det fra Birgit Worm.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce