Annonce
Horsens

Ældreplejen kræver ekstra opmærksomhed - ikke mere kontrol

Redaktionschef, Daniel Bach Nielsen
Annonce

Nye kapitler i sagerne om kritisable forhold i ældreplejen i Aarhus blev skrevet i denne uge. Plejehjemmet Kongsgården og DemensCentrum Aarhus, der begge er blevet kritiseret for uværdig behandling af ældre, fik selskab af endnu en institution i den aarhusianske ældrepleje, Skæring Plejehjem.

Urintunge bleer, lange og snavsende negle og fækalier på sengetøjet er nogle af de forhold, 31 pårørende til beboere på Skæring Plejehjem klagede over til byrådet i smilets by. Med tre konkrete eksempler er der tydeligvis nogle generelle problemer med ældreplejen i Aarhus.

Det er en ringe trøst for Aarhus Kommune, at det tilsyneladende også står galt til andre steder, men det er et vidnesbyrd om, at ældresektoren generelt er udfordret.


Ældreplejen kræver uden tvivl ekstra opmærksomhed, men ikke mere kontrol.


Fredag kunne TV2 således berette om kritisable forhold i Randers, hvor pårørende til en 91-årig dement mand på Huset Nyvang også står som magtesløse vidner til en kritisabel pleje. Ligesom på Kongsgården i Aarhus, har TV2 også på opfordring og med samtykke fra familien til den 91-årige lavet skjulte optagelser, der dokumenterer forholdene.

Men Vestre Landsret stadfæstede tirsdag en dom fra byretten, som forhindrer TV2 i at vise de skjulte optagelser fra Kongsgården i Aarhus, hvorfor tv-stationen heller ikke må vise optagelserne fra Huset Nyvang i Randers.

Hvem dette forbud reelt tilgodeser er meget svært at få øje på. Det er i hvert fald ikke plejehjemsbeboerne eller de pårørende - og heller ikke medarbejderne, som ikke går på arbejde for at give plejehjemsbeboerne en mangelfuld pleje.

Ældre Sagen foreslår på baggrund af de aktuelle sager, at der bliver skruet op for tilsynene på danske plejehjem. Det kan være fristende at gå den vej, men den går i en forkert retning. Det betyder nemlig mere kontrol, mere bureaukrati og mindre tillid, noget vi efterhånden må have lært ikke gør ret meget godt nogen steder - og slet ikke i den offentlige sektor. Ældreplejen kræver uden tvivl ekstra opmærksomhed, men ikke mere kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Video: Det gik bare så stærkt, siger evakueret butikschef

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce