Annonce
Brædstrup

Ældreminister Thyra Frank imponeret over forholdene i Brædstrup

Ældreminister Thyra Frank besøgte mandag demensplejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup. Her fik ministeren at vide, hvordan plejecentret arbejder med demenstræning, samvær og hyggelige måltider. Foto: Morten Pape

Ældreminister Thyra Frank er på Danmarksturné på landets plejecentre. Mandag kom ministeren forbi demensplejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup, hvor hun blev imponeret over forholdene.

Brædstrup: Der var dækket pænt op med små lækre retter, da ældreminister Thyra Frank (LA) mandag formiddag gæstede demensplejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup. De små retter var for, at ældreministeren kunne prøvesmage noget af beboernes mad. Klovenhøj har i de sidste par år arbejdet på at gøre måltiderne bedre for de lokale beboere på plejehjemmet. Det er blandt andet sket ved at udskifte de tre store retter til flere små. Samtidig arbejder Klovenhøj også med at gøre måltiderne hyggeligere, så de ældre beboere får lyst til at spise.

Måltiderne var blot et af mange tiltag, som det lokale plejecenter har gjort for at skabe et bedre liv for ældre med demens. Derudover fik Thyra Frank også fortalt om demenstræning, og hvordan plejecentret arbejder med værdighed og indflydelse på eget liv, og det var en imponeret minister, som gjorde status efter besøget.

- Man hører jo altid de dårlige historier fra vores plejecentre, men her har I et plejecenter, som I godt kan være stolte af. Jeg synes, der er nogle spændende ting i gang, og som kommunen allerede er langt med. Specielt er opgaven omkring ernæring vigtig, fordi mange beboere lider af underernæring. Her prøver man med flere små måltider frem for tre store. I det hele taget arbejdes der meget med livskvalitet og værdighed, så man også kan få et godt og værdigt liv, selvom man er syg, sagde Thyra Frank.

Annonce

Demensvenlig kommune

Det var formand for velfærds- og sundhedsudvalget i Horsens Kommune, Ellen T. Schmidt (S), som var vært for besøget, og hun påpegede, at Horsens kan noget specielt på demensområdet.

- Horsens er én ud af 13 demensvenlige kommuner i landet, og vi har gjort meget for at løfte personalets kompetencer, så vi nu har noget fantastisk dygtig personale. Samtidig gør vi meget for at skabe livskvalitet for beboerne. De gode rammer er naturligvis vigtige, men det er indholdet, og hvad vi kommer i de rammer, som gør en forskel, og her er Horsens Kommune rigtig godt med, sagde Ellen T. Schmidt efter besøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beboer overraskede to tyve i stuen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce