Annonce
Læserbrev

Ældre skal ikke påtvinges hjemmehjælp og pleje udført af folk med anden etnisk baggrund

Personer fra ikke-vestlige lande, som både har dårlige sprogkundskaber og dårlige faglige kvalifikationer og ofte har en middelalderlig kultur, trosretning og levevis, skal ikke ansættes hverken som hjemmehjælpere, plejehjemsassistenter eller som personale på vores hospitaler.
Annonce

Læserbrev: I den senere tid har der været debat omkring sprogproblemer med hjemmehjælpere og evt. plejepersonale af udenlandsk herkomst.

Når man er ældre og har brug for enten hjemmehjælp eller pleje, så er det naturligvis meget vigtigt, at man kan kommunikere og forstå hinanden.

Men det er lige så vigtigt, at den enkelte ældre har kontakt til en person, som man føler sig tryg ved.

Det er velkendt, at mødet med et andet menneske omhandler andet end sprog. Derfor er det heller ikke nok kun at beherske dansk.

Hvis plejepersonale ikke har tilstrækkelig kendskab til og er engageret i vores samfund og kan være tillidsskabende med et godt kropssprog, så går det ikke i ældreplejen.

Går vi en del år tilbage, så var det fuldstændig utænkeligt, at ældre her i Danmark fik påduttet enten hjemmehjælp eller plejepersonale fra ikke-vestlige lande.

Det er et problem, som er opstået i kølvandet på den katastrofale masseindvandring fra især mellemøstlige og nordafrikanske lande til Danmark.

Desværre er udviklingen her i Danmark gået i den helt forkerte retning. Vi har fået et alt for stort antal af fundamentalistiske og ortodokse personer - mange endda med religiøs hovedbeklædning, som aldrig nogensinde vil blive en del af Danmark.

Man kan se denne uhyggelige forandring mange steder, f.eks. også på sygehuse, apoteker og andre steder.

Der er efterhånden ingen grænser for, hvad den danske befolkning må finde sig i. Personer fra ikke-vestlige lande, som både har dårlige sprogkundskaber og dårlige faglige kvalifikationer og ofte har en middelalderlig kultur, trosretning og levevis, skal ikke ansættes hverken som hjemmehjælpere, plejehjemsassistenter eller som personale på vores hospitaler.

Kim Harlev. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce