x
Annonce
112

Ældre mand skubbet omkuld af røver ved Sundhedshuset

Det var på gaden lige ved Horsens Sundhedshus på Grønlandsvej, at en 76-årig mand tirsdag formiddag blev overfaldet af en gaderøveri. Arkivfoto: Martin Ravn

Horsens: Særdeles groft og heldigvis ikke noget, vi ser ret tit.

Sådan betegner vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi et gaderøveri, der tirsdag formiddag fandt sted på Grønlandsvej i Horsens.

En 76-årig mand kom gående på Grønlandsvej ved Horsens Sundhedshus, da han blev kontaktet af en forbipasserende.

- Manden ville gerne veksle en 100-krone-seddel til to halvtredsere. Men da den ældre mand fandt sin pung frem for at hjælpe, blev han skubbet hårdt, så han faldt, fortæller Stig Simonsen.

Røveren tog mandens pung og tømte den for et mindre kontantbeløb, før han smed den fra sig og løb fra stedet.

- Den ældre mand kom heldigvis ikke noget til, men det er groft sådan at blive overfaldet på åben gade, understreger Stig Simonsen.

Røveren beskrives som 50 til 55 år gammel, omkring 160 cm høj og kraftig af bygning. Han er brun i huden og har kort brunt hår.

Tirsdag formiddag var han iført en brun dynejakke og brune fløjlsbukser.

- Og så oplyser den ældre mand, at røveren talte et fremmed sprog, fortæller Stig Simonsen, der understreger, at politiet meget gerne vil høre fra eventuelle vidner, der kan lede politiet på sporet af gerningsmanden.

- Vi vil meget gerne høre fra nogen, der enten har overværet røveriet, eller har set gerningsmanden løbe væk, siger han.

Røveriet skete tirsdag kl. 10.30. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce