Annonce
112

Ældre mand skubbet omkuld af røver ved Sundhedshuset

Det var på gaden lige ved Horsens Sundhedshus på Grønlandsvej, at en 76-årig mand tirsdag formiddag blev overfaldet af en gaderøveri. Arkivfoto: Martin Ravn

Horsens: Særdeles groft og heldigvis ikke noget, vi ser ret tit.

Sådan betegner vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi et gaderøveri, der tirsdag formiddag fandt sted på Grønlandsvej i Horsens.

En 76-årig mand kom gående på Grønlandsvej ved Horsens Sundhedshus, da han blev kontaktet af en forbipasserende.

- Manden ville gerne veksle en 100-krone-seddel til to halvtredsere. Men da den ældre mand fandt sin pung frem for at hjælpe, blev han skubbet hårdt, så han faldt, fortæller Stig Simonsen.

Røveren tog mandens pung og tømte den for et mindre kontantbeløb, før han smed den fra sig og løb fra stedet.

- Den ældre mand kom heldigvis ikke noget til, men det er groft sådan at blive overfaldet på åben gade, understreger Stig Simonsen.

Røveren beskrives som 50 til 55 år gammel, omkring 160 cm høj og kraftig af bygning. Han er brun i huden og har kort brunt hår.

Tirsdag formiddag var han iført en brun dynejakke og brune fløjlsbukser.

- Og så oplyser den ældre mand, at røveren talte et fremmed sprog, fortæller Stig Simonsen, der understreger, at politiet meget gerne vil høre fra eventuelle vidner, der kan lede politiet på sporet af gerningsmanden.

- Vi vil meget gerne høre fra nogen, der enten har overværet røveriet, eller har set gerningsmanden løbe væk, siger han.

Røveriet skete tirsdag kl. 10.30. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce