Annonce
112

Ældre kvinde blev overfaldet og bagbundet: To mænd er tiltalt for hjemmerøveri

Politiet brugte lang tid på at sikre sig tekniske spor efter det voldsomme hjemmerøveri i maj 2018. To år senere er sagen nu til at komme for retten. To udenlandske mænd er tiltalt. Arkivfoto: Søren E. Alwan
To udenlandske mænd skal i næste uge for et nævningeting ved Retten i Horsens. De er tiltalt for at have trængt ind i en lejlighed til en 74-årig kvinde i Amaliegade i maj 2018.
Annonce

Horsens: Anklagemyndigheden går efter at få to mænd udvist af Danmark, når en sag om et groft hjemmerøveri mod en dengang 74-årig kvinde i en lejlighed i Amaliegade i Horsens skal for retten. Det sker mandag 8. juni.

Den ældre kvinde var 24. maj 2018 alene i lejligheden i Amaliegade, da to mænd ved middagstid trængte ind til hende.

Ifølge tiltalen greb de to mænd fat i kvinden, overfaldt hende og holdt en kniv op foran hendes hals, mens de truede med at slå hende ihjel, hvis hun ikke gav dem 200.000 kroner.

Mændene skubbede også kvinden omkuld, slog og sparkede hende i hovedet og på kroppen, hvoefter de bagbandt hende og stoppede noget i hendes mund, så hun ikke kunne råbe om hjælp.

Herefter stak de af med bl.a. seks guldarmbånd og omkring 4000 kroner i kontanter fra lejligheden - et udbytte til en værdi af ikke under 20.000 kroner ifølge anklageskriftet. Det lykkedes dem at komme uset væk fra stedet, selvom røveriet fandt sted ved højlys dag.

Annonce

Intens jagt på gerningsmænd

Kvinden slap med knubs efter det voldsomme røveri, og politiet indledte en intens jagt på gerningsmændene.

Først knap et år efter røveriet - i marts sidste år - anholdt politiet en nu 33-årig syrisk mand og sigtede ham for røveriet. Han har siddet varetægtsfængslet siden. I grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig.

Et halvt år senere - i oktober - blev endnu en formodet gerningsmand så anholdt. Det drejer sig om en 32-årig mand med bopæl i Sverige.

Han blev først varetægtsfængslet in absentia og senere anholdt i Sverige og udleveret til Danmark, hvor han også har siddet varetægtsfængslet siden.

Annonce

Stadig på fri fod

Ifølge anklageskriftet mener politiet, at der stadig er en eller flere ukendte medgerningsmænd til røveriet på fri fod. Det skulle bl.a. dreje sig om en person, der kørte de to mænd, der var inde i lejligheden, væk efter røveriet.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi bekræfter, at politiet stadig ikke har fået fat i chaufføren og eventuelle andre medgerningsmænd.

- Det er korrekt, at vi mener, der stadig er folk, der kan sættes i forbindelse med røveriet, på fri fod, siger han.

Han understreger dog, at politiet er særdeles godt tilfreds med, at det er lykkedes at anholde to mænd, som man mener var inde i lejligheden, i sagen.

- Det var god og vedholdende efterforskning, der førte til anholdelserne, siger Lars Peter Madsen.

Sagen mod de to mænd kører som en nævningesag ved Retten i Horsens. Det betyder, at sagens anklager vil kræve de to mænd idømt en straf på mindst fire års fængsel. Strafferammen for hjemmerøverier er op til 10 års fængsel.

Tre juridiske dommere og seks nævninge skal afgøre sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce