Annonce
Horsens

Ældre i bus: Fra kanontorden til julehygge

Danmarks Keramikmuseum i Middelfart gæstes i Ældresagens turprogram. Arkivfoto: Jesper Gimbel
Ældresagens turprogram næste år kommer godt rundt i landet - med åleturen til Feggesund som klassikeren.
Annonce

Horsens: Feggesund Færgekro er igen med i Ældresagens turprogram næste år, hvor deltagerne blandt andet snupper en klassiker 29. oktober. Da sættes kursen mod den smukt beliggende kro på Mors' nordspids, lige ud til Limfjorden. Ål er kroens klassiker, og åleturen er også en klassiker for Ældresagen i Horsens.

Det slår turkoordinator Kaj Pedersen fast.

- Vi har flere gange før været i Feggesund, men vi har også prøvet nogle andre steder af med ål. Vi er bare nødt til at sige: ingen kan måle sig med Feggesund.

Turen er den næstsidste i 2020-turprogrammet, der byder på i alt syv ture rundt i landet.

Der har før været en udlandstur med i programmet, men det er der ikke i år. Så de glade pensionister slipper for at tage pas med, når De Graa Busser sender dem omkring egne som Thyborøn, Aarø, Svendborg, Hune ved Blokhus, Thisted og Fredericia og Middelfart.

Annonce

Tæt på Jyllandsslaget

Første tur kan næsten ikke undgå at blive en kanon-god tur... Den går nemlig til Sea War Museet og Hornvarefabrikken i Thyborøn, hvor deltagerne onsdag 15. april blandt andet skal besøge museet, der beskriver verdenshistoriens største søslag, Jyllandsslaget, der fandt sted under 1. Verdenskrig.

Anden tur er torsdag 14. maj, hvor bussen kører til Aarø og Tørning Mølle, og lørdag 20. juni går turen til Svendborg.

Eneste to-dages-tur bliver i august, når bussen 19. august kører over Mors til Thisted og Thorup Strand med overnatning på Hotel Limfjorden. Der er en række aktiviteter på programmet med rundvisning og foredrag.

Torsdag 10. september sættes kursen sydpå til Trekantområdet, hvor både Fredericia og Middelfart kommer i kikkerten. Åleturen til Feggesund er som sagt 29. oktober, inden årets ture rundes af med julemarkedet i Hune ved Blokhus.

Starten går fra Løvenørnsgade med De grå busser, og herfra kører alle turene. Det er nyt i år, at man starter herfra.

Rejserne sælges efter først til mølle-princippet, og der er allerede nu åbnet for reservering af pladser, oplyser Kaj Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce