Annonce
Ikast-Brande

Ældre har savnet deres aktiviteter

Bavnehøjcentrets aktiviteter er lukket ned, men udendørs kan man snart gå i gang. Foto: Peter Hald
Aktivitetscenter Bavnehøj i Nørre Snede kan åbne for udendørs-tilbud såsom krolf.

Nr. Snede: Aktivitetscenter Bavnehøj i Nørre Snede er begyndt at gøre klar til at genoptage udendørs-aktiviteterne krolf og traveture. Tirsdag 6. april klokken 10 er der premiere på krolf-spillet (en blanding mellem golf og kroket) på plænen ved Bavnehøj-centret, og mandag 12. april genoptager man mandags-traveturene.

De indendørs aktiviteter må man derimod vente med, indtil corona-restriktionerne bliver lempet yderligere. Bavnehøj-centret er i øjeblikket lukket land for offentligheden - så man kan ikke tage hul på indendørs tilbud, før der bliver åbnet mere op, enten 6. maj eller 21. maj.

Krolf har i flere år været et populært tiltag på Bavnehøj. Her et tilbageblik på 2012, hvor aktivitetsrådsformand Linda Bang Hansen åbnede krolfbanen. Arkivfoto

Men i det mindste må man nu møde op til 50 personer udendørs, når der er tale om idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Og formanden for aktivitetsrådet ved Bavnehøj, Linda Bang Hansen, glæder sig til, at man så småt kan komme i gang igen.

Annonce

Hård nedlukning

For nedlukningen har været hård ved mange ældre, understreger hun:

- Der er ingen tvivl om, at mange ældre føler sig ensomme, og det er de ældste, der har det dårligst. De ser ikke ret mange mennesker, og nogle har ligefrem isoleret sig. Her venter der en stor sundhedsmæssig opgave. Nogle ældre bliver mere og mere passive, og det er jo ikke sundt, siger Linda Bang Hansen, som tilføjer, at det nu bliver tydeligt, hvor stor en opgave, som de mange frivillige egentlig har udført.


Der er ingen tvivl om, at mange ældre føler sig ensomme.

Linda Bang Hansen


I normale tider har Bavnehøj aktiveret rigtig mange lokale ældre.

- Vi plejer jo at sælge 250 medlemskort om året, og dertil kommer, at vi er 80 frivillige omkring centret. Men på grund af coronaen er vi ikke begyndt at sælge medlemskort endnu, fortæller Linda Bang Hansen.

Der er andre ting, der også er sat på pause. Aktivitetsrådet har ikke kunnet holde generalforsamling, og det betyder, at Linda Bang Hansen stadig er fungerende formand, selv om hun egentlig havde regnet med at kunne stoppe som formand på den planlagte (men aflyste) generalforsamling i januar.

Planen er nu at holde et såkaldt rådsmøde, hvor man kan vælge en ny formand. Den 74-årige Linda Bang Hansen har været formand i 10 år.

Nogle aktiviteter kan ikke gennemføres i år. Det gælder blandt andet højskoledagen og en planlagt bus-udflugt, der skulle have fundet sted i maj. Men alt afhængigt af genåbnings-tempoet håber aktivitetsrådet, at man senere på året kan gennemføre en del af de arrangementer, man plejer at have på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce