Annonce
forside

Ældre betjent dømmes for tyveri fra byret

Med få dages mellemrum har Københavns Byret afsagt dom i to straffesager mod politifolk, som var tiltalt for tyveri.

Videoovervågning afslørede, at mand i politiuniform begyndte at pille ved lysdæmper på toilet i retsbygning.

En lysdæmper på et toilet i Københavns Byret var for stor en fristelse for en ældre politimand.

Han er mandag blevet fundet skyldig i at ville stjæle genstanden, og straffen er blevet 30 dages betinget fængsel, oplyser anklagemyndigheden.

Det var i februar i år, at byrettens personale på videoovervågningen af toilettet kunne se, at en person i politiuniform opførte sig usædvanligt. Manden gik nemlig i gang med at skrue ved lysdæmperen. Kort efter blev han anholdt.

En dommer fra en anden byret tog mandag sammen med to domsmænd stilling til den tiltale, der var rejst i sagen, oplyser senioranklager Line Scharf fra Statsadvokaten i København.

- Han nægtede sig skyldig og sagde, at han havde tænkt sig at aflevere lyssensoren, siger hun.

Efter dommen har manden taget betænkningstid med hensyn til, om han vil anke til Østre Landsret.

For få dage siden blev to andre politifolk fra Københavns Politi ligeledes dømt for berigelseskriminalitet, men i en grovere sag.

En 46-årig betjent blev straffet med ubetinget fængsel i seks måneder for tyveri fra sin arbejdsplads, Politigården i København.

Retten fandt ham skyldig i at have stjålet lamper og lysekroner designet af arkitekt Aage Rafn. Værdien løb op i mere end 300.000 kroner.

Flere af genstandene blev solgt eller forsøgt solgt gennem Lauritz.com og Bruun Rasmussen. Et af forsøgene stod tyvens kollega på 62 år for, fastslog byretten, som straffede ham med 40 dages betinget fængsel for hæleri. De to betjente, der i øvrigt arbejdede i samme afdeling, har anket til frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådsmedlem i replik: Vi skal aldrig have genindført den erhvervsfjendtlige dækningsafgift - aldrig!

Læserbrev: 28. november skrev Kim M. Bekker et læserbrev, hvori han slog et slag for genindførelsen af dækningsafgiften for virksomhederne i Horsens Kommune. Indtægten fra dækningsafgiften skulle således øremærkes til finansiering af en lettelse i grundskylden for boligejere. Kim opfordrede ligeledes os politikere til at tilkendegive vores mening om dette forslag. På vegne af Liberal Alliance kan jeg relativt hurtigt tilkendegive vores holdning: Vi skal aldrig have genindført den erhvervsfjendtlige dækningsafgift - aldrig! I Liberal Alliance mener vi, at skatter og afgifter i Horsens Kommune skal begrænses, fordi det giver gode muligheder for, at virksomhederne i kommunen kan vokse, ekspandere og skabe flere jobs - og måske endda trække nye virksomheder til. At genindføre nye, erhvervsfjendtlige skatter og afgifter vil blot give den modsatte effekt og sende et rigtig skidt signal til omverdenen om, at vi i Horsens ikke vil væksten, ikke vil erhvervslivet og ikke ønsker at tiltrække flere jobs. I Liberal Alliance har vi ikke så gode erfaringer med at kravle op i træer. Alligevel vover jeg klatreturen og meddeler, at Liberal Alliance aldrig kommer til at lægge mandat til en genindførsel af dækningsafgiften i Horsens Kommune. Omvendt kan jeg love husejerne i Horsens Kommune, at vi fortsat vil kæmpe for at lette grundskylden for boligejerne - som vi har gjort hvert eneste år til budgetforhandlingerne, siden LA blev repræsenteret i byrådet for 10 år siden.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce