Annonce
Erhverv

Ægtepar overtager Spisestedet: Her er et pandekagehus på vej

55-årige Claus Nielsen og 52-årige Tina Nielsen bor mellem Falling og Amstrup i Odder Kommune, men de vil kunne overnatte i Juelsminde, når de vil, for der er lejlighed på første sal med i forpagtningen. Foto: Emil Fibiger

Tina og Claus Nielsen fra Falling i Odder Kommune har overtaget forpagtningen af Spisestedet, som nu får navnet Pandekagestedet. De åbner til marts.

Annonce

Juelsminde: En duft af pandekager vil brede sig på havnepladsen i Juelsminde, når Tina og Claus Nielsen 1. marts åbner Pandekagestedet i det gamle Spisestedet.

Ægteparret har i ti år drevet Pandekagebilen, der egentlig er otte biler, som kører ud til fester og receptioner for at tilberede og servere den flade klassiker både som forret, hovedret og dessert.

Parret har før været på udkig efter et egnet pandekagehus, og da de så et opslag om den ledige forpagtning af Spisestedet, var deres interesse vakt.

- Det er et fedt hus og en fed havn, som vi privat er kørt ned til tre-fire gange om året. Vi kender byen udmærket, og da vi så bygningen og beliggenheden, tænkte vi, at det ikke kunne være mere optimalt end det her, siger Tina Nielsen, som Folkebladet møder i Juelsminde, hvor hun og Claus Nielsen maler og gør klar.

Vi kører jo ud til minimum 30 kuverter, så det er et sats for kunderne, hvis de ikke har prøvet os før. Nu har vi muligheden for at sige, de kan komme til Juelsminde.

Claus Nielsen, ejer, Pandekagestedet.

Børnene er også med

Tina og Claus Nielsens to børn er også involveret i Pandekagestedet i Juelsminde.Nikolaj Nielsen, 27 år, er udlært kok og køkkenchef i Aarhus. Han vil arbejde med drift og udvikling af menu.

Kamilla Nielsen, 24 år, afslutter som uddannelse som erhvervsjurist til sommer. Hun vil hjælpe med den daglige drift, primært som pandekagebager, men også løse HR-opgaver.

Familien har stiftet Pandekagestedet Juelsminde Aps , som børnene er medejere af.

Pandekagebilens koncept har vist sig at være en succes. Firmaet har haft fremgang i alle dens ti år. Nu udvides det for første gang med et egentligt pandekagehus. Billedet er fra 2011. Arkivfoto
Annonce

Havde en anden plan

Tina Nielsen bliver den daglige leder af Pandekagestedet.

Hun har haft ansvaret for Pandekagebilens administrative opgaver samtidig med, at hun har passet sit arbejde som økonomichef i en entreprenørvirksomhed.

I december helligede hun sig familiefirmaet for at gøre noget mere ved markedsføringen af det.

- Så da vi faldt over stedet her, var det ikke planen, at vi skulle åbne noget. Men sådan blev det så, siger hun og smiler.

- Ja, vi valgte at åbne en lille bolsjebutik som det her, supplerer Claus Nielsen muntert

Annonce

Halinspektøren fik en ide

Claus Nielsen vil fortsat stå for firmaets base hjemme i Odder og bilerne, der vil køre ud til fester som hidtil.

Tilbage i 2006 købte han en "steger" og begyndte at sælge pandekager i cafeteriet i den lokale sportshal i Ørting, hvor han var halinspektør.

Folk, der kom i hallen, fik smag for pandekagerne og efterspurgte dem til fester, og den vej blev firmaet født.

Annonce

Flere ideer med stedet

En snes løst ansatte tæller det i dag. Med åbningen i Juelsminde vil ægteparret kunne tilbyde dem mere arbejde.

- Der er noget synergi i det. Det er i hvert fald vores tanke. Om vi er helt forkert på den, må vi tage om et år, siger Claus Nielsen.

Pandekagestedet bliver også udstillingsstedet, hvor kunder kan smage pandekagerne, inden de beslutter, om de skal bestille dem til en fest.

- Vi kører jo ud til minimum 30 kuverter, så det er et sats for kunderne, hvis de ikke har prøvet os før. Nu har vi muligheden for at sige, de kan komme til Juelsminde, fortæller Claus Nielsen.

Annonce

Noget anderledes

Ejer af ejendommen, Pernille Juul, er glad for den nye aftale.

- Byen får noget, som den ikke har. Det er noget ekstra, som kan trække flere og andre mennesker til området, og som vi alle sammen kan få glæde af. Jo flere forskellige tilbud, desto bedre, siger hun.

Og pandekagerne, ja, det er traditionelle pandekager, som de fleste danskere kender dem.

I Juelsminde vil de blive tilberedt i baren, så gæsterne kan få appetit med øjnene og dernæst selv vælge fyldet, om det er så kød og dressing eller en slankere salatkombination.

På åbningsdagen er der gratis pandekager til alle fra klokken 15 til 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce