Annonce
Odder

Ægtepar med søvnløse nætter: Frygter at deres hus braser sammen

Gyda Wenzel Pedersen ligger søvnløs om natten af bekymring for, om hendes hus vil kunne holde til at få naboer. Murpillerne, der holder svalegangen er allerede blevet efterfunderet med to lag mursten.Foto: Søren E. Alwan

Odder Kommunes planer om at omdanne grønt areal til to boligudstykninger har givet søvnlæse nætter hos naboen, som håber at kunne ændre politikernes beslutning.

ODDER: Revnerne i væggene er ikke til at overse. For i kælderen på Kærsangervej 11 i Odder er der ikke tale om små fine linjer i en enkelt klinke, men mange millimeter tykke sprækker fra loft til gulv og hele vejen gennem murene mellem rummene.

Og netop revnerne har givet søvnløse nætter for husets ejere Gyda Wenzel Pedersen og Gorm Sigersted, siden de i avisen for nylig kunne læse, at kommunen har besluttet, at der skal bygges huse på det grønne areal, der ligger lige ved siden af deres grund.

Kærsangervej 11 ligger i gammelt moseområde og har været brugt som losseplads gennem mindst 20 år, hvilket også gælder for de to påtænkte udstykninger. Dette fremgår af gamle kortblade.

- Vi er simpelthen bange for, at pilotering, udgravning og store maskiner, der skal køre frem og tilbage udenfor vores hus, kan give yderligere skader, siger Gyda Wenzel Pedersen.

Vi er simpelthen bange for, at pilotering, udgravning og store maskiner, der skal køre frem og tilbage udenfor vores hus, kan give yderligere skader.

Gyda Wenzel Pedersen, Kærsangervej 11.
Fliserne i kælderens badeværelse er mærket af sætningsskaderne.Foto: Søren E. Alwan

Svalegangen sank

Huset er fra 1974, og Gyda Wenzel Pedersen købte det sammen med sin daværende mand i 1976. Som ofte med nye huse begyndte huset af sætte sig, og cirka 15 år efter Gyda Wenzel Pedersen var flyttet ind i huset, blev sætningsskaderne virkelig slemme.

De to bærende murpiller, der holder den klassiske 70'er-svalegang var sunket så meget, at der måtte bygges to nye lag mursten oven på hver murpille for at få svalegangen nogenlunde i vater.

Sammen med sin nuværende mand Gorm Sigersted fik hun derfor lavet en undersøgelse af jorden og husets fundament, foretaget af Franck Geoteknik i Horsens.

- Nogle steder på grunden skulle de næsten bore syv meter ned for at finde noget stabilt jord, fortæller Gyda Wenzel Pedersen.

Vaskerummets væg er ikke gået fri af sætningsskader. Foto: Søren E. Alwan

Dåser i jorden

At det er dårlig jord kommer ikke bag på ejerne, der gennem årene har fundet flasker, medicinrester, dåser og potteskår, når de har gravet i haven.

Den dårligste jord vender ned mod det område, hvor kommunen nu har planer om at lade to nye huse opføre.

Derfor har Gyda Wenzel Pedersen og Gorm Sigersted skrevet til kommunen og bedt om, at man genovervejer sagen. Ligeledes har kommunen modtaget den geotekniske rapport.

- Vi er virkelig nervøse for, at det går galt. Jeg tror aldrig, vi kan få solgt huset, siger Gyda Wenzel Pedersen, der ligesom sin mand er pensionist med et efterhånden meget lille behov for et stort 70'er hus tæt på gymnasiet.

Det er på det grønne areal for enden af Kærsangervej, at kommunen har to ubebyggede grunde stående, der lige nu fungerer som legeplads. Det er Gyda Wenzel Pedersen og Gorm Sigersteds hus man kan se i baggrunden.Foto: Søren E. Alwan
Der er mere tale om deciderede revner end bare små sprækker i kældermurene på Kærsangervej 11.Foto: Søren E. Alwan
- Vi er virkelig nervøse for, at det går galt. Jeg tror aldrig, vi kan få solgt huset, siger Gyda Wenzel Pedersen
En husejer er voldsomt bekymret for udsigten til nye naboer. Hendes hus har allerede svært ved at blive stående fast. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Mest læste

Annonce