Annonce
Hedensted

Ægtepar har vendt et gammelt trafikuheld til ny akupunkturklinik

John Lehmann behandler sin kone Ann-Dorthe Hegelund med akupunktur for at holde generne efter en piskesmældsulykke i ave. Foto: Michael Svenningsen
Ann-Dorte Hegelund og John Lehmann har åbnet klinikken AJ Acutreat i Juelsminde, som tilbyder behandling med akupunktur.

Juelsminde: At en teknisk assistent indenfor bygge og anlæg og en koncernteknisk chef i Tulip skulle åbne akupunkturklinik virker umiddelbart ikke lige oplagt.

Men den er god nok, og her følger den lidt kringlede historie om, hvordan Ann-Dorte Hegelund og John Lehmann 1. maj slog døren op til akupunkturklinikken AJ Acutreat på Odelsgade i Juelsminde.

Historien begynder for 23 år siden, da Ann-Dorte Hegelund i en periode, mens hun har små børn, kører post i Juelsminde-området.

- Jeg var ude for et trafikuheld, hvor en anden bilist kører op i postbilen. Det giver mig et piskesmæld, som jeg har kæmpet med lige siden, fortæller 52-årige Ann-Dorte Hegelund.

Annonce
Åbningen af klinikken er gået over forventning, og vi er blevet taget godt imod.

Ann-Dorte Hegelund

Tilkendt

Hun får efter nogle år tilkendt fleksjob på 20 timer og har været ansat som teknisk assistent i en række entreprenørfirmaer. Sideløbende med har hun prøvet mange former for behandling for at mindske smerter og gener efter uheldet, men intet har virket helt godt.

John Lehmann har også prøvet mange forskellige behandlingsformer.

- Jeg er gammel sportsmand og har haft mange skader, så jeg blev for mange år siden udannet zoneterapeut, fortæller 53-årige John Lehmann, der til daglig arbejder i Tulip.

De to fandt sammen i 2007, efter begge deres respektive ægtefæller døde med kort tids mellemrum.

John Lehmann rykkede ind i Ann-Dorte Hegelunds hus på Odelsgade, og sammen begyndte de at undersøge, hvordan man kunne afhjælpe Ann-Dortes gener.

I den forbindelse stødte John Lehmann på akupunktøren John Boel og blev behandlet for smerter i hoftenmed god effekt.

- John kom hjem og fortalte mig om det, og jeg var faktisk lidt skeptisk, fordi jeg har prøvet så meget andet, fortæller Ann-Dorte Hegelund.

Men parret tog til Aulum, hvor Boel Akupunktur har en klinik og allerede efter den første behandling, mærkede hun en forskel.

- Jeg kunne bedre lægge hovwdet tilbage og dreje det.

Egen klinik

Behandlingen, som Ann-Dorte fik tilbage i september sidste år, blev begyndelsen på et længere behandlingsforløb, og parret blev så begejstret for Boel Akupunktørs kombination af moderne akupunktur og klassisk kinesisk akupunktur, at de gik i gang med at tage uddannelsen, så de selv kunne komme i gang med at behandle.

Hen ad vejen opstod ideen om at etablere egen klinik, og det er blevet en realitet fra 1. maj. Parret er til april næst år færdig med den 541 lektioner masteruddannelse, som kan gøre dem til Registreret Alternativ Behandler (RAB), en titel der gives i et samarbejde mellem Styrelsen for Patientsikkerhed og behandlernes brancheorganisationer. Titlen er ikke en autorisation på linje med lægers og sygeplejerskers, men sikrer en fællesnævner for eksempelvis uddannelse og klagemuligheder.

Fordi Ann-Dorthe Hegelund er i fleksjob, er AJ Acutreat oprettet som firma i John Lehmanns navn, og Ann-Dorte er så ansat 20 timer om ugen.

- Det bliver primært Ann-Dorte, der arbejder i klinikken, men jeg behandler også, når der er behov for det, fortæller John Lehmann.

De har indrettet klinikken i en del af huset på Odelsgade, hvor der tidligere både har været avisredaktion og lager for boghandleren.

Klinikken er åbent efter aftale og tilbyder behandling for både sportsskader, smerter, allergier og andre lidelser.

Akupunktur går ud på at behandle sygdomme ved at påvirke nervebaner i kroppen med små nåle. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce