Annonce
forside

Ægtepar dømt for vold mod familiemedlem: 35-årig kvinde fik hjernerystelse

Et ægtepar fra Brædstrup blev i sidste uge dømt for at have overfaldet et familiemedlem på hjørnet af Nørregade og Østergade i Brædstrup. Kvinden fik 14 dages betinget fængsel for en lussing, manden fik tre måneders ubetinget fængsel for grov vold. Arkivfoto: Palle Herløv

En 41-årig mand skal tre måneder i fængsel, mens han hustru slipper med 14 dages betinget fængsel for overfald på et kvindeligt familiemedlem. Overfaldet skete på hjørnet af Nørregade og Østergade i Brædstrup i september.

Brædstrup: Vrede over at blive talt dårligt om var tilsyneladende det, der i september sidste år fik et ægtepar i Brædstrup til på skift at overfalde et kvindeligt familiemedlem på hjørnet af Nørregade og Østergade i Brædstrup.

Det kom frem, da Retten i Horsens i sidste uge behandlede sagen mod parret, der begge var tiltalt for vold.

Den 36-årige kvinde var tiltalt for at have givet ofret, en 35-årig kvinde, en lussing. Et forhold, hun erkendte.

Hendes 41-årige mand var tiltalt for grov vold, idet han, ifølge anklageskriftet, gav ofret flere lussinger i ansigtet, hev hende i håret og trampede hende flere gange i hovedet, mens hun lå på jorden. Den 35-årige fik hjernerystelse som følge af overfaldet.

Ville påtale opførsel

Ifølge anklager Anna Holm Christensen, der førte sagen for Sydøstjyllands Politi, hersker der lidt forvirring om det præcise slægtskab mellem offer og ægteparret.

Hun er enten svigerinde eller kusine til parret.

Ofret, der bor i Aarhus, var i Brædstrup for at hente noget hos den 41-åriges mor, som ofret kaldte "moster".

- De to tiltalte forklarede, at hun (ofret, red.) gennem noget tid havde talt dårligt om dem. Det ville kvinden påtale og gav hende derfor et slag på munden, forklarer Anna Holm Christensen.

Dom og advarsel

Efter fem til 10 minutter stødte den 41-årige ægtemand til, og de kom op at skændes.

- Han erkendte at have slået hende nogle gange med flad hånd. Men han nægtede at have trampet på hende og revet hende i håret. Han forklarede, at han havde haft fat i hendes jakke og måske i den forbindelse fået fat i håret, oplyser Anna Holm Christensen.

Såvel ofret som et uvildigt vidne forklarede i retten, at han havde trampet hende i hovedet, så det blev han dømt for.

Han blev dog frifundet for at have hevet hende i håret.

Den 41-årige blev idømt tre måneders ubetinget fængsel. Han er af udenlandsk herkomst og fik en advarsel. Det, der tidligere hed en betinget udvisning.

Hans hustru fik 14 dages betinget fængsel, oplyser Anna Holm Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Rasmus Guldhammer på podiet i Odder

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce