Annonce
Hedensted

Ægtepar bor i smørhul i Belle: Deres have er en teltplads for rejsende

Lilian og Lars Poulsen havde boet i lejlighed i Vejle i et par år, da de fandt perlen i Belle, hvor de har Rohden Gods som udlejer. Lilian er lærer på Hedensted Skole. Lars er førtidspensionist. Han bruger tid på at oversætte skønlitteratur. De to mødte hinanden som unge på højskole i Børkop. Sammen har de to voksne sønner. Foto: Morten Pape
I sommerhalvåret har Lilian og Lars Poulsen jævnligt besøg af rejsende. De er med i et populært netværk, der er baseret på gæstfrihed.
Annonce

Belle: Lilian og Lars Poulsen bor i et bindingsværkshus med stråtag i Belle.

Det ligger tæt på Vejlevej, men det er skoven og den rislende å bag huset, som løber med opmærksomheden.

Det bliver bemærket af dem, som kommer til stedet for at slå lejr i haven.

- De siger; ”hvor er her roligt”, fortæller Lilian Poulsen, der selv mærkede roen sænke sig, da hun og Lars Poulsen fik huset fremvist for ti år siden.

Parret deler idyllen med andre naturmennesker igennem Brug min Baghave.

Det er et online netværk, som alle og enhver kan bruge til at finde private haver, der er åbne for gæster. Konceptet blev lanceret i foråret 2019.

Lilian og Lars Poulsen var på det med samme. De har tidligere boet et sted, hvor de af og til fik besøg af landevejsriddere. Det ligger dem ikke fjernt at tage imod fremmede.

- Vi bor jo et pragtfuldt sted. Her er masser af plads, og hvis nogen kan have glæde af det, så er det fint, siger Lars Poulsen.

Annonce

En sommer med flere gæster

Han er ferm til hjemmesider og har ikke kunnet dy sig for at lave en med navnet ”Belle Baghave”, som folk uden for Brug min Baghave-netværket også kan se.

Haven er åben for dem, der blot vil holde en pause og spise madpakke, og for dem, der vil gerne vil slå telt op og tage en overnatning.

Det kræver blot, at gæsten via opkald eller mail laver en aftale på forhånd.

Sidste år havde parret besøg tre gange. I år har der været flere. Syv ophold er det blevet til, og endnu to hold har meldt deres ankomst.

Det kan mærkes, at mange holder ferie hjemme i år.

- Men vi er ikke overrendt. Vi ligger heller ikke på en rute som dem på Hærvejen, hvor der altid kommer nogen. Det ville vi heller ikke bryde os om, siger Lars Poulsen.

Brug min Baghave

  • Et landsdækkende netværk for folk, der tilbyder eller søger haver eller lignende at overnatte i.
  • Det må ikke koste noget, men et symbolsk beløb for ekstra ting som bad eller brænde accepteres.
  • Netværket har sin egen digitale platform, som kræver oprettelse via mail eller Facebook.
  • Netværket har i løbet af kort tid fået 26.420 medlemmer, 1578 tilmeldte haver og 246 tilmeldte shelterpladser.
  • I Hedensted Kommune finder man i øjeblikket 16 pladser.
Annonce

Når der er langt til morgensang

Det er blandt andet motorcykelister på tur, vandrende, en børnefamilie og et par på børnefri weekend, der har været forbi Belle Baghave.

Senest slog en familie fra Viborg telt op på græsplænen.

- De skulle til morgensang ved et sølvbryllupspar i Juelsminde og syntes, at de skulle stå lige tidligt nok op, så de spurgte, om de måtte komme og overnatte, siger Lars Poulsen.

Lilian og Lars Poulsen har boet til leje i Belle i ti år. - Vi var her første gang en varm junidag. Jeg gik ud på terrassen og stod bare og hørte rislen fra åen. Min sjæl faldt til ro. Det var så skønt. Jeg sagde til Lars; "her skal vi bo", fortæller Lilian Poulsen. Ægtefællen, der er fynbo og var vant til bløde bakker og skov, var heldigvis med på den. Foto: Morten Pape
Annonce

En græsplæne er nok

Besøgene forbindes ikke med besvær. Robotplæneklipperen, der snurrer rundt på græsset, sørger for, at det er trimmet og klar til gæsterne. Mere skal der som udgangspunkt ikke til.

- Det eneste, man kan forvente, er græs. Men det er meget forskelligt, hvad folk tilbyder. Nogle har morgensang og fællesspisning. Der er vi ikke. Folk er på ferie, og den vil vi ikke blande os i. Men det betyder ikke, at vi ikke vil snakke med dem eller sørge for, at de føler sig godt tilpas, siger Lars Poulsen.

Derfor er der kaffe på kanden, vand i hanen og adgang til toilet. Gæsterne kan også få lov til at bruge badet, og uden for har de et bålfad og brænde til rådighed.

Betaling for det ene eller andet er ikke noget, parret vil bøvle med.

- Der er ikke nogen, der bliver fattigere af at give, siger Lilian Poulsen.


Det er gået rigtig fint. Det har været hyggeligt, og jeg har indtryk af, at gæsterne også har hygget sig.

Lars Poulsen


Robotplæneklipperen på matriklen holder sig ikke tilbage, når der er gæster. Den var på et tidspunkt interesseret i pløkkerne til et telt. - Så nu husker jeg at slukke den, siger Lars Poulsen og griner. Foto: Morten Pape
Annonce

Giver noget igen

Hun og Lars Poulsen har kun haft gode oplevelser indtil videre og kan anbefale andre at åbne haven for rejsende.

- Helt sikkert. Jeg synes, man også selv får et eller andet ud af det. Det giver noget at have med glade mennesker at gøre, siger Lars Poulsen.

- Og de er glade. For de er på ferie, siger Lilian Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce