Annonce
Østjylland

Æblevin fra Randers hitter i Norge

Direktør Jens Skovgaard Pedersen glæder sig over, at man fra november kan finde æble-isvinen Malus Danica fra Cold Hand Winery i butikker i store dele af Norge. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Det kan måske blive det afgørende gennembrud for Cold Hand Winery i Norge.

Randers: Efter flere års tilstedeværelse i Norge er det lykkedes frugtvineriet Cold Hand Winery fra Randers at vinde en åben budrunde, en såkaldt tender, i Det Norske vinmonopol.

Cold Hand Winerys æble-isvin Malus Danica er valgt som en af to vindere af en blindsmagning blandt Skandinaviens 10 bedste, og dermed har vineriet fået tilbudt en ”basis listing” i hele 60 butikker. Det betyder, at man fra november kan finde æblevinen fra Randers bredt i store dele af Norge.

Succesen er et resultat af et målrettet forarbejde. Cold Hand Winery besøgte i november sidst år Vinmonopolets hovedsæde i Oslo, hvor vinen blev præsenteret for to Tender-managers, som er ansvarlige for at finde nye produkter til monopolets butikker.

Annonce

Efter smagningen fulgte en lang ventetid, før man i februar blev informeret om, at der var blevet udbudt en tender på en skandinavisk æbleisvin.

Når Vinmonopolets tender-managers finder produkter, som de godt kan lide, kan de ikke bare købe dem. Alt vin- og spiritus-salg er nemlig centraliseret i Norge, og indkøb foregår igennem åbne budrunder, tenders. Nu er blindsmagningen overstået - med det bedst mulige resultat.

Store fremtidsdrømme

- Det er ik’ så ringe, konstaterer Cold Hand Winerys direktør Jens Skovgaard Pedersen med smil på læben.

- Umiddelbart betyder en ordre på flere tusinde flasker meget for os - men vi glæder os endnu mere over de fremtidsmuligheder, som salget betyder.

Æble-isvin

Malus Danica, som er fremstillet af et blend af danske æblesorter, er en såkaldt ”isvin”.

Isvin er en eksklusiv dessertvinstype, som stammer fra Tyskland og normalt fremstilles af frosne vindruer.

Denne vintype havde Jens Skovgaard Pedersen i baghovedet, da en dunk med æblemost for 15 år siden revnede i hans kummefryser. Af uheldet opstod idéen om at fremstille isvin på æbler. Det førte i 2010 til stiftelsen af Cold Hand Winery ved Randers, hvor man ud over æbleisvinen fremstiller 25 forskellige vine af danske frugter og bær.

Firmaets norske importør Vinetum er også optimistiske.

- Det her kan blive det afgørende gennembrud for Cold Hand Winery i Norge. Produkterne har i de seneste år fået en plads på norske toprestauranter og i bestillingssortiment i Vinmonopolet, men vi har ventet den rigtige tender for at kunne få vinen ud til hele Norge - den er endelig kommet nu, siger productmanager Christine Loven fra Vinetum.


Det her kan blive det afgørende gennembrud for Cold Hand Winery i Norge.

Christine Loven, produktmanager, Vinetum


Jens Skovgaard Pedersen lægger ikke skjul på, at han også gerne så vinen mere udbredt i Danmark.

- Det bør være på alle danskeres ”bucket liste” at smage et glas æble-isvin – det er en gudedrik, fastslår den stolte vineri-ejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce