Annonce
Hedensted

Æbler, gulerødder og ingen panik: Sådan hjælper du med at fange en kænguru

En kænguru er meget svær at fange, men derfor kan du stadig gøre dit, hvis den dukker op i haven derhjemme. Foto: Karsten Knudsen
Hvis du gerne vil hjælpe med at få kænguruen "Hoppy" eller andre undslupne kænguruer tilbage i trygge rammer, er her en guide til, hvad der er bedst at gøre.

Løsning: Kænguruer er ganske ufarlige, men det betyder ikke, at de holder sig fra at være drilske, når de skal fanges. Det samme gælder Løsnings Hoppy.

Lasse Stærdal Simonsen, der er biolog hos Naturformidlingen, konsulent i flere zoologiske haver og selv ejer to kænguruer, giver her sine råd til kængurujagt. Altså, hvordan du bedst gebærder dig, hvis du opdager en kænguru i din have.

1 Gå ikke i panik

Først og fremmest skal du ikke panikke, hvis Hoppy eller andre kænguruer kigger forbi din have. De er nemme at genkende, og de holder sig generelt på afstand af mennesker.

- Kænguruer er ikke farlige. Det vildeste, der kan ske, er nok, at den hopper ind i dig for at komme væk, hvis du trænger den op i en krog, fortæller Lasse Simonsen.

2 Indhegn kænguruen

En kænguru hopper ikke bare over ting, hvis den ikke er på flugt. Afluk derfor din have med nogle høje, store genstande, så den bliver i indhegningen.

- Du kan eventuelt holde den i haven ved at lægge gulerødder og æbler ud til den. Og derefter skal man bare holde øje med den, lyder Lasse Simonsens råd.

Har du ikke en mulighed for at indhegne den roligt og med god plads, skal du slet ikke prøve på at fange den. Det gør den videre proces for besværlig, hvis den ikke er indhegnet.

3 Undgå at skræmme kænguruen

Prøv ikke på at fange den selv. Den er som sagt ikke farlig og ej heller hunderæd for mennesker, men bliver den forsøgt fanget eller trængt op i en krog, flygter den meget let og hurtigt. Og så er din indhegning spildt arbejde.

- Du kan oftest godt vurdere, om den ser presset ud. Hvis den spiser, er den ikke skræmt, men kigger den meget efter dig og står oprejst, skal du bare gå lidt væk fra den, så den kan slappe af.

Så slå koldt vand i blodet.

4 Ring til politiet eller en dyrlæge

Når du har indhegnet kænguruen, er det bedst at vente på professionel hjælp. Ring eventuelt til politiet og hør, om de kan gøre noget eller finde en dyrlæge.

- Den eneste nemme måde at fange en kænguru på er med bedøvelsespil. Alt andet er den for drilsk til, så der skal uanset hvad bruges en dyrlæge, fastslår Lasse Simonsen, der selv har mistet en kænguru, som stak af.

Ringer du direkte til dyrlægen, risikerer du selv at stå med dyrlægeregningen, hvis der ingen ejer til dyret er. Sydøstjyllands Politi har dog tilbudt at betale midlertidigt for Hoppys bedøvelse, ligesom Lasse Simonsen har tilbudt at tage den til sig, indtil de finder ejeren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce