Annonce
Ikast-Brande

Æbleformet læsemøbel kom straks i brug

Andrea Jeppesen og Kristoffer Sørensen, begge otte år, var de første, der fik prøvet læsemøblet. Og de blev siddende længe. Foto: Peter Hald
Ejstrupholm Skoles skolefritidsordning Paraplyen kan nu kaste sig ud i nye læseeventyr takket være et læsemøbel og 100 nye bøger.
Annonce

Ejstrupholm: Læsning er bedst, hvis man har et hyggeligt møbel at sidde i. Det er ideen bag et nyt læsemøbel, der torsdag 26. november blev afsløret på Ejstrupholm Skole.

Møblet er udformet som en lille hyggelig hule, hvor der kan sidde et par børn fordybet i læsning. Og det ser ud til at virke fint.

Da møblet blev præsenteret under en lille munter ceremoni torsdag eftermiddag i sfo'en Paraplyen på Ejstrupholm Skole, blev det strakt indtaget af to otte-årige børn Andrea og Kristoffer, der blev siddende rigtig længe med et par bøger.

Det hele udspringer af, at Ikast-Brande Bibliotek har modtaget støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen til læseprojektet ”Læs med lyst i SFO”.

Og det første og mest konkrete resultat er læsemøblet, der er fremstillet af elever fra ungdomsuddannelsen FGU i Ikast.

FGU-eleverne har faktisk lavet to møbler - et til Ejstrupholm Skole og et til Østre Skole i Ikast.

Et hold elever fra Ejstrupholm Skole var blevet udpeget som ambassadørbørn i læseprojektet "Læs med lyst". De var ret begejstrede for det nye møbel. Foto: Peter Hald

Som sfo-leder Brian Nielsen formulerede det (forklædt som vismand med tykke briller), så har FGU nærmest være at sammenligne med julemandens værksted.

Møblerne har en æbleformet facon og er malet i en rolig grøn nuance, der skal symbolisere sundhed og trivsel.

Annonce

Nye bøger

Der følger selvfølgelig også bøger med. I første omgang 100 bøger, og næste år kommer der flere.

Og der er historier i vente. I december kan sfo-børnene i Ejstrupholm således godt begynde at glæde sig til julehistorier, forklarede bibliotekar Lisbeth Bjørn Hansen.

Konceptet for projektet ”Læs med lyst” handler om at stimulere børns læselyst i indskolingsalderen og give dem gode oplevelser med læsning.

Bibliotekar Lisbeth Bjørn Hansen fortalte om læselyst-projektet. og sfo-leder Brian Nielsen i baggrunden havde forinden varmet op med et lille show, hvor han var forklædt som bebrillet vismand. Foto: Peter Hald

Det handler også om at styrke det lokale samarbejde mellem biblioteker og fritidsordningerne. Børnene skal opleve, at læsning og lytning af litteratur er en sjov og meningsfuld aktivitet på linje med fritidsordningens andre tilbud.

Desuden skal børnene inddrages aktivt med at udvælge bøger og foreslå aktiviteter. I den sammenhæng er der udpeget otte "ambassadørbørn" på Ejstrupholm Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce