Annonce
Østjylland

Århusianske studerende vandt flere priser ved DM i Entreprenørskab

Emil Stilling og Jacob Kolding fra Erhvervsakademi Aarhus vandt to priser ved DM i Entreprenørskab for idéen Urban Roots, der dækker over bæredygtig produktion af grøntsager i containere med LED-lys. Privatfoto

To studerende fra Erhvervsakademi Aarhus imponerende dommerne og løb med flere priser ved DM i Entreprenørskab for studerende.

AARHUS: To århusianske studerende kan proppe 25.000 kroner i lommen og se frem til et sparringsforløb med tre erfarne iværksættere.

De to studerende, Emil Stilling og Jacob Kolding fra Erhvervsakademi Aarhus, satte sig på flere af priserne ved det netop overståede DM i Entreprenørskab for studerende.

20 hold studerende havde på forhånd kvalificeret sig til finalen, der blev afviklet blev i København i onsdags. Her vandt Emil Stilling og Jacob Kolding Tønder Energi- og Miljøfonds særpris på 25.000 kroner for deres projekt, Urban Roots, som er en innovativ, lokal og bæredygtig produktion af grøntsager i containere.

Ved at dyrke grøntsagerne med LED-lys og i containere, kan der produceres meget mere på få kvadratmeter, og vandet kan genbruges, så vandspildet minimeres. Den idé imponerende dommerne

Derudover vandt de GoRed-prisen, som blev uddelt via livestreaming fra iværksætterarrangementet GoRed, hvor alle de samlede iværksættere havde stemt på den af de idéer til DM i Entreprenørskab, som de syntes bedst om. Med GoRed-prisen følger sparring ved tre erfarne iværksættere, blandt Tommy Ahlers som mange kender fra DR-programmet "Løvens Hule".

Vinderne af DM i Entreprenørskab for studerende blev fire studerende fra SIMAC i Svendborg.

De har udviklet Nice Defence, som er en ny form for sikring mod køretøjer, der bruges som våben i en terrorhandling. Ud fra tryk kan Nice Defence detektere typen af køretøj, der kører over, og hvis det er uønsket skyder systemet derefter skyder pigge ind i hjulene samt spænder et net om hjulene, så køretøjet standser. Målet er at terrorsikre offentlige områder, men på sigt vil systemet også kunne bruges mod eksempelvis spøgelsesbilister.

Nice Defence vandt i alt 50.000 kroner og retten til at repræsentere Danmark ved EM i Entreprenørskab i Helsinki i slutningen af juni.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce