Annonce
Østjylland

Århusianske studerende vandt flere priser ved DM i Entreprenørskab

Emil Stilling og Jacob Kolding fra Erhvervsakademi Aarhus vandt to priser ved DM i Entreprenørskab for idéen Urban Roots, der dækker over bæredygtig produktion af grøntsager i containere med LED-lys. Privatfoto

To studerende fra Erhvervsakademi Aarhus imponerende dommerne og løb med flere priser ved DM i Entreprenørskab for studerende.

AARHUS: To århusianske studerende kan proppe 25.000 kroner i lommen og se frem til et sparringsforløb med tre erfarne iværksættere.

De to studerende, Emil Stilling og Jacob Kolding fra Erhvervsakademi Aarhus, satte sig på flere af priserne ved det netop overståede DM i Entreprenørskab for studerende.

20 hold studerende havde på forhånd kvalificeret sig til finalen, der blev afviklet blev i København i onsdags. Her vandt Emil Stilling og Jacob Kolding Tønder Energi- og Miljøfonds særpris på 25.000 kroner for deres projekt, Urban Roots, som er en innovativ, lokal og bæredygtig produktion af grøntsager i containere.

Ved at dyrke grøntsagerne med LED-lys og i containere, kan der produceres meget mere på få kvadratmeter, og vandet kan genbruges, så vandspildet minimeres. Den idé imponerende dommerne

Derudover vandt de GoRed-prisen, som blev uddelt via livestreaming fra iværksætterarrangementet GoRed, hvor alle de samlede iværksættere havde stemt på den af de idéer til DM i Entreprenørskab, som de syntes bedst om. Med GoRed-prisen følger sparring ved tre erfarne iværksættere, blandt Tommy Ahlers som mange kender fra DR-programmet "Løvens Hule".

Vinderne af DM i Entreprenørskab for studerende blev fire studerende fra SIMAC i Svendborg.

De har udviklet Nice Defence, som er en ny form for sikring mod køretøjer, der bruges som våben i en terrorhandling. Ud fra tryk kan Nice Defence detektere typen af køretøj, der kører over, og hvis det er uønsket skyder systemet derefter skyder pigge ind i hjulene samt spænder et net om hjulene, så køretøjet standser. Målet er at terrorsikre offentlige områder, men på sigt vil systemet også kunne bruges mod eksempelvis spøgelsesbilister.

Nice Defence vandt i alt 50.000 kroner og retten til at repræsentere Danmark ved EM i Entreprenørskab i Helsinki i slutningen af juni.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce