Annonce
Østjylland

Århusianske derby-drømme

Honour Code sejrede overlegent i Derby Trial Stakes for tre uger siden og fremstår som et godt bud på sejren og 500.000 kroner i søndagens Dansk Derby i Klampenborg. Foto: Burt Seeger
Med blot tre starter i bagagen er århusianske Honour Code derbyfeltets mest urutinerede hest. Alligevel er den manges favorit til sejren.
Annonce

HESTESPORT: Det var nærmest uhørt da den århusiansktrænede hest Topline i 1980 vandt Dansk Derby i Klampenborg. Det vakte dengang opsigt, at en hest trænet i provinsen var i stand til at vinde årets største galopløb.

Der skulle gå yderligere fire årtier før historien gentog sig i fjor med Karin Sallings Queen Rouge, der trænes af Marc Stott på Jydsk Væddeløbsbane.

Klampenborg-trænernes hidtil altdominerende status i derby-sammenhæng var brudt, og måske ikke kun for en stund.

Når 2020-udgaven rides søndag eftermiddag i Klampenborg, tilhører feltets to århusianske heste således favoritskaren. Eksperter ser ligefrem Marc Stott-trænede Honour Code som kneben favorit til sejren i et på papiret meget åbent derby.

Med blot tre starter på bagen er Honour Code ellers feltets mindst rutinerede hest, men to overbevisende sejre, senest i forprøven Derby Trial Stakes, rækker til hesten er blandt de stærkeste bejlere til derbysejren og 500.000 kroner. Fra trænerens side er forhåbningerne store.

- Honour Code er vokset meget med opgaverne i de seneste to starter, og er gået frem med hver start. Senest vurderede handicapperen hestens præstation til at den til et formtal på 81. Hvis handicapperen har ret, og der burde være yderligere forbedring her i hestens blot fjerde start, så kan den måske gå op til et formtal på 84, og så kan den alt andet lige være en vinder, siger Marc Stott.


Honour Code er vokset meget med opgaverne i de seneste to starter, og er gået frem med hver start.

Marc Stott


Men er det overhovedet realistisk at vinde derby i karrierens blot fjerde start?

- Ja, der et realistisk ud fra den form Honour Code har vist. Min eneste bekymring er det dumme startspor (skal starte yderst i startboks med nummer 15, red.). Det er vigtigt for hesten at komme ind i banen så den ikke får et bredt første sving. Kommer den behageligt igennem svinget, så ligger vejen åben for alle muligheder. Jeg tror på en reel vinderchance, siger Marc Stott.

Annonce

Står hver en meter

Derbyets anden århusianske derbydeltager Speedman kommer til Klampenborg med tre sejre på stribe. Kaj Sørensens hest vandt i juni Århus Stiftstidende Jydsk Derby ganske let. Hesten udstråler en bemærkelsesværdig fightervilje, hvilket giver anledning til optimisme i Dansk Derby.

- De andre skal stå tidligt op for at slå Speedman. Hesten går rigtig godt og må være en god chance. Jeg er sikker på at den står hver en meter, siger Kaj Sørensen med henvisning til at derbyets 2400 meter kan udgøre en udfordring for mange derbydeltagere.

Træner Marc Stott (t.v.) har en god chance for at gentage sidste års sejr i Dansk Derby. Våbnet hedder denne gang Honour Code, som med blot tre starter er feltets mindst rutinerede hest. Foto: Burt Seeger

Allerede som toåring markerede Speedman sig stærkt, og ved sejren i storløbet Produce Stakes dokumenterede hesten til fulde, at den også kan begå sig i Klampenborg-konkurrence.

Der er fuldt hus med 15 heste til start i årets største galopløb. De to århusianske derbyhåb har topryttere i sadlen i Oliver Wilson og Jacob Johansen, som formentlig især skal holde øje med svensktrænede Silent Night, norske Careless Whisper og hjemmebanens New Target i kampen om sejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce