Annonce
Østjylland

Århusiansk virksomhed runder milliard i omsætning: - Vi skal videre

Stifter og ejer af Systematic, Michael Holm. Arkivfoto: Kim Haugaard
Trods investeringer på 100 millioner kroner runder Systematic en milliard kroner. Virksomheden har ansat flere hundrede medarbejdere i år.
Annonce

AARHUS: Systematic, hvis hovedsæde tårner sig op på Søren Frichs Vej, rundede i sommer 1000 medarbejdere. En ny milepæl blev banket i den århusianske jord med 2018-2019 regnskabet.

Systematic rundede en milliard i omsætning, hvilket udløste et driftsoverskud på 91 mio. kroner. Softwarevirksomheden har samtidig i løbet af året formået at foretage store investeringer - omkring 100 millioner kroner - i innovation og udvikling af eksisterende og nye produkter, og ordrebogen sikrer allerede nu en solid del af omsætningen for det kommende regnskabsår.

Stifter og majoritetsejer af Systematic Michael Holm, der grundlagde virksomheden i 1985, har en klar holdning om, at penge ikke skal ligge på kistebunden eller i ejernes lommer - de skal ud og arbejde for virksomheden. Derfor skal der arbejdes videre.

- Vi har i løbet af 2019 brugt flere ressourcer på at udvikle produkter og bidrage til innovative forskningsprojekter blandt andet inden for sundhedssektoren. Samtidig investerer vi internt i splinternye HR- og andre systemer, som skal strømline virksomheden og gøre den klar til yderligere vækst, siger Michael Holm.

Han har med sin strategi og sin tæft for forretninger skabt sig en personlig formue, som på den seneste liste over Østjyllands mest formuende mennesker gav ham en 9. plads. Ifølge Berlingske Businees, der laver listen, er Michael Holm god omkring to milliarder kroner.

Systematic

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor. Fælles for disse kunder er et behov for at kunne integrere, sammenstille og analysere store mængder komplekse data – ofte i kritiske situationer

Systematic blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med flere end 500.000 brugere på globalt plan og flere internationale koncerner som partnere.

Virksomheden har cirka 1100 medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Med internationale kontorer i Australien, Canada, Finland, Forenede Arabiske Emirater, New Zealand, Storbritannien, Sverige, Rumænien, Tyskland og USA servicerer Systematic kunder i flere end 50 lande

Annonce

Nye ordrer venter

Med nye ordrer fra blandt andet Ørsted, Region Nord, Australiens forsvar og ikke mindst en fornyet kontrakt med det amerikanske forsvar har der været så godt gang i Systematics forretning i 2018/19, at omsætningen fra helt præcis 945 mio. kr. til 1.014 mio. kr.

Michael Holm forventer, at Systematic i de kommende år vil øge indtægten yderligere fra salg af softwarelicenser, tilknyttede tjenester og services med et øget fokus på onlinesalg af blandt andet SaaS-løsninger (Software as a service) og e-learning.

Regnskabsåret 2018/19 har ifølge en Systematic været kendetegnet ved flere solide ordrer. Blandt andet fra Region Nord, der i sommer valgte at indkøbe Systematics elektroniske patientjournal Columna, som derved bliver den bærende løsning i alle de jysk-fynske regioner. Region Syd har ud over patientjournalsystemet også anskaffet en servicelogistik-løsning, som hjælper portører og klinikere med koordinering og overblik over opgaver på sygehusene. Kort før nytår sidste år kunne Systematic glæde sig over, at vinde opgaven med at levere den første landsdækkende infrastruktur til telemedicin.

Hos Danmarks største forsyningsvirksomhed, Ørsted, faldt valget også på en Systematic-løsning til marinekoordinering på Ørsteds offshore vindmølleparker. Desuden har Tyskland, Østrig, Storbritannien, Australien, og Finland valgt at investere i Systematics Sitaware software til militært brug. Lige som det amerikanske forsvar forlængede deres service- og vedligeholdelseskontrakt med Systematic.

Annonce

Masser af eksport

Michael Holm understreger, at international ekspansion fortsat er et væsentligt fokusområde for Systematic, som i dag skaber 44 procent af den samlede omsætning i udlandet.

I 2018/19 er arbejdsstyrken hos Systematic udvidet med 201 nye medarbejdere, så det samlede antal medarbejdere er på cirka 1100. 13 procent af dem er tidligere medarbejdere, som har fundet det attraktivt at vende tilbage til Systematic igen, kan virksomheden glæde sig over.

- Vi er dybt afhængige af at have de rigtige, motiverede og kvalificerede medarbejdere, og vi ser det som noget positivt, når medarbejdere vil ud og prøve noget andet, for de vender ofte tilbage med ny viden, inspiration og en erkendelse af, at Systematic er et særligt godt sted at arbejde, siger Michael Holm, der oplever, at det betaler sig at investere i et godt arbejdsmiljø og medarbejdernes udvikling.

- Vi kan ikke være andet end tilfredse med det, vi har opnået sammen i år. Der ydes en dedikeret indsats fra medarbejdere i alle lande, og det oplever vi helt konkret ved, at vi er anerkendt over hele verden for at levere det aftalte til tiden og inden for budgettet, siger Michael Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce