Annonce
Østjylland

Århusiansk vinhandler storsælger Volbeat rom

Her er den 15 år gamle Volbeat rom, der skal sælges over hele verden. Den århusianske vinhandler, Lars Christensen, Marselis Vine, har allerede fået knap 4000 netbestillinger alene i Danmark. Foto: Henrik Brøndsted

Det danske rockband Volbeat bad sidste år den århusianske vinhandler Lars Christensen lave bandets egen rom. Publikum rev den væk - og sælges nu for 5000 kroner flasken. Nu er Volbeat Vol. 2 rommen på vej.

Annonce

AARHUS: Den århusianske vinhandler, Lars Christensen, der ejer Marselis Vine, har ekstra travlt op til jul. Han skal nemlig have 5000 flasker rom, som han laver sammen med det danske verdensband Volbeat, rundt i Danmark. På verdensplan sælges Volbeat 15 Años-rom i flere end 50.000 eksemplarer.

Da Lars Christensen sidste år fremelskede den specielle rockende Volbeat-smag sammen med bandet blev Volbeat Vol. 1 - en 23 års rom - revet væk. Fans stod i kø efter den "limited edition" og de 5000 flasker var solgt, næsten før de var produceret. I dag er Volbeat vol. 1 en eftertragtet handelsvare, der på nettet koster 5000 kroner flasken.

- Det vildeste og sjoveste er at opleve, hvor dedikerede, inkarnerede og engagerede fansene af Volbeat egentlig er. Volbeat har 1,8 millioner følgere på Facebook, og bandet er populært over hele verden. Jeg havde aldrig forestillet mig, at vores rom ville blive sådan et eventyr, siger Lars Christensen, der driver vinhandel på Marselis Boulevard og Kritdhøj Torvet.

Efter sidste års succes med Volbeat-rommen er Lars Christensen gået i kompagniskab med det store finske spiritusselskab One Eyed Spirits for at kunne klare efterspørgslen. Det internationale selskab sørger for distributionen af Volbeat Volumen II rom på verdensplan, altså omkring 50.000-100.000 flasker, mens Lars Christensen sørger for, de 5000 flasker til 599 kroner i udsalg, kommer rundt i det danske landskab, når de frigives 15. december. Århusianeren har allieret sig med en stribe danske vinhandlere.

- Vi har to firmabiler, og dem fylder vi op og tager turen til Sjælland, Nordjylland og hele vejen rundt. På nettet er Volbeats 15 års rom allerede forudbestilt i knap 4000 flakser, så det tegner stort igen, siger Lars Christensen.

Lars Christensen gav sidste år det danske verdensband Volbeat en romsmagning. Den rockede, og nu er bandets og Lars Christensens rom Volume II på julebanen. Foto: Henrik Brøndsted
Annonce

Volbeat vild med rom

Samarbejdet mellem den århusianske vinhandler og det romelskende verdensband opstod sidste år, da Lars Christensen blev bedt om at lave en romsmagning for Volbeat.

- Det gjorde jeg så. Da forsangeren Michael Poulsen havde smagt fem-seks stykker, spurgte han mig, om det ikke var en idé, at vi lavede en rom sammen. Jeg sagde, jeg håbede på, de ville spørge og så gik samarbejdet i gang. Vi fik lavet et godt blend, og Volbeats management sørgede for designet på etiketten med Volbeats logo, mens jeg sørgede for resten, fortæller Lars Christensen.

Til den nye rom har Lars Christensen sendt omkring 10 forskellige prøver til Volbeat, inmden den egentlige blend er blevet fundet. Netop blandingen af de forskellige rom-typer har gjort drikken så populær i dette årti.

- Volbeat sendte så prøverne tilbage med opfordring om,at der skulle være lidt mere sødme eller mere eller mindre karamel - og på den måde har vi fundet den nye version. Det er meget populært at blende forskellige rom, og det er, hvad vi har gjort, siger Lars Christensen.

Sådan ser den ud Volbeat rommen 15 Años, der er blended af caribisk rom.
Annonce

En caribisk blanding

Rommen, en super premium Volbeat 15 Años-rom, er et blend af den caribiske rom. Rommen fra Guyana og den Dominikanske Republik udgør bassen og trommerne, lyder det i den musikalske beskrivelse fra Lars Christensen og Volbeat.

Jamaican pot still-rom får smagen til at svinge, mens Trinidad-rom skaber harmonierne. Barbados-rom får guitaren til at rykke, alt imens Trinidad-rom sørger for de høje toner. Volbeat 15 Años-rommen er kendetegnet ved dens varme noter af træ, karamel og tørret frugt, som runder smagen af. Rommen lagres op til 15 år i bourbontønder af amerikansk egetræ.

- Jeg havde fornøjelsen af at smage en masse fantastisk rom i forbindelse med Volbeat-rom Vol II, siger Michael Poulsen.

- Det var ikke nogen nem beslutning, men valget faldt på dette fantastiske blend. Det er rom lige efter min smag: dyb, mørk og kompleks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce