Annonce
Østjylland

Århusianerne har taget godt imod nyt koncept: 87 droppede ind til dåb

87 århusianere valgte i 2019 at benytte sig af drop in-dåb, som i Aarhus var et nyt tilbud fra folkekirken. Muligheden for at komme ind fra gaden og blive døbt fortsætter i fire kirker i 2020. Foto: Peter Leth-Larsen/JFM
Folkekirken i Aarhus har fået gode erfaringer med drop in-dåb, der fortsætter i 2020.
Annonce

AARHUS: 87 børn, unge og ældre benyttede sig i 2019 af tilbuddet om at komme ind fra gaden og blive døbt i de århusianske kirker.

Drop in-dåb blev muligt i København i 2017. Siden har fænomenet bredt sig til det meste af landet, og 2019 åbnede Folkekirken i Aarhus, som geografisk dækker Aarhus Kommune, for samme mulighed på forsøgsbasis.

På landsplan er omkring 1.000 blevet døbt ved drop in-dåb i 2019, hvoraf halvdelen foregik i Københavns Stift. Det oplyser Københavns Stift. I 2018 var tallet 521 personer fra hele landet.

Ved Folkekirken i Aarhus er man glade for, at så mange har benyttet sig af muligheden for drop in-dåb i løbet af det første år.

Drop in-dåb

Ved drop in-dåb kan man blive døbt uden tilmelding og planlægning af stor fest.

Alle er velkomne, børn som voksne, også selvom man ikke bor i byen.

Man er velkommen til at have gæster med, men kan også komme alene – så sørger kirken for at stille de nødvendige dåbsvidner til rådighed.

Når man møder op, får man en kort samtale med en præst, og bagefter bliver man døbt i kirken. Dåben foregår helt som den plejer, bare uden tilmelding.

Deltagere skal medbringe gyldig legitimation med foto.

Alle under 18 skal have forældre eller værge med.

I 2020 vil der være fire muligheder for drop in-dåb i fire kirker i Folkekirken i Aarhus.

Annonce

Enkelt at blive døbt

Årsagerne til den positive modtagelse af drop in-dåb kan være mange. For eksempel mærker kirken et stort behov for, at det er mere enkelt at blive døbt.

- Samtidig har vi en fornemmelse af, at noget af det, der hæmmer manges dåb, er, at de forbinder dåben med at holde stor fest og invitere mange mennesker til gudstjeneste i kirken. Et kodeks, som man tænker, at man skal leve op til, og så får man det måske ikke gjort, har Poul Henning Bartholin, domprovst ved Aarhus Domprovsti, tidligere forklaret i avisen om baggrunden for initiativet.

I 2019 blev der holdt 11 drop in-dåbsarrangementer i Aarhus Kommune. Folkekirken i Aarhus vil fremover tilbyde fire årlige muligheder for drop in-dåb i fire forskellige kirker. Erfaringerne viser, at folk gerne krydser sognegrænser for at komme til drop in-dåb.

I 2020 er der planlagt drop in-dåb i disse kirker: Vor Frue Kirke (14. marts, kl. 11-14), Møllevangskirken (1. juni, kl.12.30-15.30), Skæring Kirke (26. september, kl. 10-12) og Fredenskirken (6. november, kl. 16-19).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce