Annonce
Østjylland

Århusianere higer efter mundbind mod corona: Apotek håber på snarlig levering

Der er rift om de eftertragtede mundbind. Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix
Efterspørgslen på mundbind har ikke været større, end den er nu. Apoteker og butikker har meldt om udsolgt i flere uger, og Aarhus Jernbane Apotek håber på, at der snart kommer nye forsyninger på hylderne.
Annonce

AARHUS: Aarhus' butikker er som støvsuget for mundbind. De er revet væk af kunder, som vil beskytte sig mod corona-virus - nu kaldet covid-19.

En hurtig tur gennem de fleste apoteker, Matas’er og andre butikker, som kunne tænkes at sælge mundbind, er der et klart budskab: Der er udsolgt!

- Vi har haft udsolgt i flere uger. Jeg vil skyde på, at der dagligt kommer omkring 50 kunder og spørger efter mundbind, men vi må desværre skuffe dem. Efterspørgslen har ikke været større, den er nu, lyder det fra apoteker Bent Hougaard, Aarhus Jernbane Apotek.

Bent Hougaard håber på, at der snart er nye mundbind på hylderne hos Aarhus Jernbane Apotek. Foto: Nicolai Foldgast
Annonce

Ændring i efterspørgsel

Det er ikke kun efterspørgslen, som er blevet større. Også klientellet har forandret sig.

- I starten var det primært asiater eller danskere, som skulle til østen på ferie, som spurgte ind til mundbind. Det har ændret sig, så nu kommer alle forbi for at vil købe dem, lyder det fra apotekeren.

Under rundturen gennem Aarhus’ mange butikker og apoteker var der samme melding: Udsolgt og stigende efterspørgsel.

Annonce

Nye forsyninger på vej

Men nu kan der måske være lys for enden af tunellen for alle de borgere, som inderligt ønsker sig et mundbind, så covid-19-virussen kan holdes lidt på afstand. Aarhus Jernbane Apotek regner med, at der snart kommer nye varer på hylderne.

- Vi regner med at få omkring 700 til 800 mundbind i restordre ved næste levering. Vi håber på, at kunne få dem i løbet af denne uge, men kan aldrig vide sig sikker, lyder det fra Bent Hougaard, som desuden kan informere, at prisen for et mundbind er 8 kroner stykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce