Annonce
Østjylland

Århusianer i Asien: Folk er super bevidste over for corona

Jacob Fabricius har taget dette billede fra det møde, han deltager i. Alle bruger mundbind. Foto: Jacob Fabricius
Jacob Fabricius, direktør i Kunsthal Aarhus, kommer til tre coronalande.

AARHUS/SYDKOREA: Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør for Kunsthal Aarhus, er lige i coronaens øje for tiden. Dog ikke i Kina, men i Sydkorea, hvor århusianeren er hyret som kunstnerisk direktør for Busan Biennalen.

- Corona-virussen har lagt landet ned. Museer, skoler, møder og koncerter er lukket eller aflyst, forklarer Fabricius.

Han er dog ikke arbejdsløs i jobbet.

- Der holdes stadig effektive møder på Busan Biennalens hovedkontor, og den lokale direktør for biennalen Kim Seong-Yeon er med for bordenden, fortæller Jacob Fabricius.

Han vender hjem torsdag 5. marts, men har så også været i tre af fem slemme coronalande: Sydkorea, Japan og Singapore.

- Jeg er ikke nervøs for at blive smittet. Folk er super bevidste her. De har mundbind på hele tiden og spritter hænder konstant, fortæller Jacob Fabricius, der har været i Sydkorea en del gange i det seneste års tid, fordi koreanerne benytter sig af hans store viden om kunst.

Han har et udbredt kendskab til kunst i mange lande og har tidligere arbejdet og boet i både Sverige (Malmø Kunsthal) og Frankrig.

I Sydkorea har han blandt andet præsenteret 22 værker af kunstneren Ovartaci, der levede det meste af sit liv på Psykiatrisk Hospital i Risskov og har fået et museum opkaldt efter sig.

Opgaven

Text Preview

Jacob Fabricius er et eftertragtet navn på det internationale kunstmarked og er udpeget til kunstnerisk direktør for Busan Biennalen i Sydkorea. Det er en stor kunstudstilling, som åbner 5. september 2020. Han er ansat til Korea-opgaven til december 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Danmark

Liveblog: Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Annonce