Annonce
Østjylland

Århus Håndbold har skruet op for tempoet

Emil Jessen fik sit store gennembrud i ligaen i sidste sæson. Nu er han den spiller i bagkæden, der har flest kampe for Århus Håndbold og bliver en af de fremtrædende i den nye sæson. Arkivfoto: Axel Schütt
Der kommer fart over feltet i den kommende sæson. De seks nye spillere i Århus Håndbold har givet ligaholdet et nyt udtryk på banen.
Annonce

HÅNDBOLD: Det kan blive ret underholdende at følge Århus Håndbold i den kommende sæson. Den nye konstellation i truppen har skruet gevaldigt op for tempoet i holdets spillestil, hvor de på et splitsekund er oppe i den anden ende for at lægge tryk på deres modstander.

Det viste holdets fjerde træningskamp tirsdag aften mod Lemvig i Skæringshallen. Opgøret endte 23-23 efter en kamp, der også udstillede, at der stadig er et stykke tid til, at den officielle start lyder i herrernes håndboldliga.

Det er ikke helt dumt for Århus Håndbold.

For selvom potentialet er stort, så bærer holdets spil også præg af, at truppen lige skal finde sig til rette. Et helt naturligt træk, når seks ud af 16 spillere er nye i forhold til sidste sæson. Ikke mindst i bagkæden, hvor det kun er de unge navne, der er gengangere. De er også klar til at tage et større ansvar. Det kunne ses hos Mathias Larson, Jon Katballe og Emil Jessen, der alle fik tid, mens Anton Laursen stadig må vente lidt med at komme i spil efter en operation i knæet.

- Jeg håber, at jeg kan få et endnu større ansvar. Sidste år leverede jeg et fint stykke arbejde, så jeg håber, at min rolle og indflydelse på spillet bliver endnu større i år. Jeg er en af dem, der har været her og jeg er derfor lidt mere inde i vores måde at spille på end nogle af de nye. Jeg ved, hvad Erik Veje og Simon Sørensen gerne vil, siger Emil Jessen.

Annonce

En god blanding

Han fik sit helt store gennembrud i ligaen i sidste sæson, hvor han relativt hurtigt blev et fast navn på banen hos århusianerne efter skiftet fra Bjerringbro-Silkeborg. Nu er han den spiller i bagkæden, der har flest kampe for Århus Håndbold og et vigtigt element i at få sammenspillet det nye mandskab.

- Vi kan mærke, at det bliver bedre for hver træning og hver kamp, men det tager tid at spille os sammen, for det er helt nye ansigter. Jeg håber bare, at vi kommer så stærkt ind til sæsonen som muligt, siger bagspilleren.

- Det er mange unge spillere, der bare gerne vil fremad i verden og gøre deres bedste. Vi kan godt mærke, at det går en del hurtigere. Vi har ikke så meget fysik som sidste år. Til gengæld byder vi ind med en masse fart. Vi har også fået et par stykker med en masse liga-erfaring i form af Jesper Dahl og Frederik Børm, så jeg synes, at vi har en rigtig god blanding på vores hold. Vi bidrager godt til hinanden, siger Emil Jessen.

Annonce

Mere fysisk end normalt

Et af de nye ansigter er svenske August Wiger. Playmakeren har allerede fået ros fra Erik Veje Rasmussen, som ser ham som den store strateg på holdet. Det vidnede kampen mod Lemvig også om. I August Wiger har Århus Håndbold fået en spiller, der både kan udfordre selv og sætte sine medspillere op.

- Det er selvfølgelig anderledes i forhold til det, som jeg kom fra i Sverige. Der er mange unge spillere, så vi skifter en del ud her i begyndelsen, men det har fungeret fint. Vores første kamp mod GOG var ikke så god, fordi det hele var så nyt. Der er meget mere fysik i spillet i Danmark end hvad jeg har været vant til, men jeg er glad. Det har været sjovt at være med.

I spiller med højt tempo. Hvordan passer det til din spillestil?

- Det passer mig rigtigt godt, at vi skal spille i det her tempo. Jeg er ikke en kæmpestor spiller, så det hurtige spil er lige mig. Jeg tror også, at det vil passe godt til holdet, fordi vi har mange spillere, der gerne vil og kan spille det hurtige spil.

- Vi skal lære hinanden at kende på banen. Vi har kun spillet sammen i tre uger nu, men jeg synes, at man kan se fremgang. Mod GOG var det ikke så godt, men jeg kan se og mærke, at vi har rykket os fra kamp til kamp. Jeg synes, at vi bliver bedre.


Vi skal lære hinanden at kende på banen. Vi har kun spillet sammen i tre uger nu, men jeg synes, at man kan se fremgang.

August Wiger


Annonce

Jeg skal faktisk bo i Danmark

Det er ikke bare på banen, at den nye mand er ved at finde sig til rette. Efter et par uger i Aarhus er det også begyndt at gå op for ham, at det faktisk er her, at han skal være i de næste to år. Det har også givet ham ro til at fokusere endnu mere på sin håndbold.

- Jeg tror ikke helt jeg har forstået det endnu, fordi jeg har været her i så kort tid. Der har været mange ting, som skulle på plads udenfor banen med bank, borgerservice og forsikringer, så det er først her på det seneste, at jeg har haft ro til at sætte mig ned. Det er nu, at det går op for mig, at jeg faktisk bor i Danmark og skal være her i de næste to år. I min første uge føltes det som om, at jeg bare var på træningslejr, fordi jeg boede på hotel og ikke havde mine egne ting. Nu begynder jeg at føle mig til rette og jeg kan så småt finde rundt inde i byen, siger han.

Seks ud af 16 spillere er nye i Århus Håndbold til den kommende sæson. De nye i truppen er Frederik Børm(88), Jesper Dahl(23), August Wiger(27), William Aar(7), Rasmus Kier(19) og Lasse Nikolajsen(11). Foto: Århus Håndbold

Århus Håndbold er på vej mod en ny sæson. De har ikke fundet helt ind på sporet, men når de rammer løbebanerne, aftaler og får forståelsen for hinandens spil, så kan det blive et ret spændende hold at følge.

Det kommer bare til at tage lidt tid endnu.

Annonce
Annonce
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce