Annonce
Horsens

Årets messe, som skal gøre unge klogere på uddannelsesvalg, bliver digital

Uddannelsesmessen, som plejer at trække tusindvis til Forum Horsens, bliver i år afviklet digitalt. Foto: Horsens Kommune
Coronapandemien har tvunget Horsens Kommune til at gøre årets uddannelsesmesse digital.
Annonce

Horsens: Op imod 7000 personer plejer at lægge vejen forbi, når Forum Horsens lægger ramme til den årlige uddannelsesmesse i Horsens Kommune.

I år bliver messen som følge af coronapandemien gjort digital.

Det betyder, at unge og forældre, som er interesserede i at blive klogere på uddannelsesmuligheder efter grundskolen, fra 31. oktober, hvor messen skulle have været holdt i Forum Horsens, kan tilgå en hjemmeside, som bliver oprettet til lejligheden.


Selvfølgelig vil de unge ikke kunne mødes ansigt til ansigt med folk fra uddannelserne, men omvendt kan de besøge hjemmesiden, når det passer dem.

Tim Nelson, Ungdomscenter Horsens


Her vil man kunne stifte bekendtskab med alle uddannelsesinstitutioner i Horsens og Hedensted kommuner.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at det ikke kan lade sig gøre at afholde den planlagte uddannelsesmesse. Vi sætter i stedet alle sejl ind for at skabe en digital messe, der vil give vores unge en rigtig god mulighed for at blive klogere på de mange forskellige uddannelser, de kan vælge imellem, siger Tanja Nyborg, direktør for arbejdsmarked og uddannelse i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke en degradering

På hjemmesiden vil man blandt andet kunne se videoer fra de forskellige institutioner, booke møder med repræsentanter fra institutionerne og få en digital rundvisning.

Derudover vil der være oplæg og webinarer, der kan klæde forældre på til at tage en snak om uddannelser med deres børn.

- Så jeg ser faktisk ikke nødvendigvis den digitale model som en degradering, siger Tim Nelson, tovholder for uddannelse og job i Ungdomscenter Horsens, i en pressemeddelelse.

- Selvfølgelig vil de unge ikke kunne mødes ansigt til ansigt med folk fra uddannelserne, men omvendt kan de besøge hjemmesiden, når det passer dem. På den måde vil nogen måske endda føle, at de nemmere kan danne sig et overblik over mulighederne i fred og ro, siger han.

Hjemmesiden har endnu ikke fået et navn, men interesserede vil op til messen kunne finde navnet på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce