Annonce
Hedensted

Årets Majfest blev rekordernes Majfest

Der var fyldt med liv og glade dage under årets udgave af Majfesten i Hedensted. Til langt størstedelen af arrangementerne var opbakningen større end nogensinde. Foto: Michael Svenningsen
Opbakningen til Majfesten i Hedensted var over al forventning, og arrangørerne har forhåbninger om det største overskud nogensinde. Desværre skæmmede en 20-årig kvindes voldtægtsanmeldelse helhedsbilledet i de ellers fredelige festligheder.

Hedensted: Armene var et godt stykke oppe i vejret, da presseansvarlig Tina Andreasen fra Majfesten søndag gjorde status for de seneste fire dages festligheder i Mosen.

Næsten alle tiltag var blevet mødt med rekordstor opbakning, hvad enten der var tale om Las Vegas festen i det store telt eller børnefodboldstævnet med godt 1000 spillende poder. Ligeledes snørede hele 645 løbere skoene til en tur rundt i byen under Hedensted Løbet.

Sværest var det dog naturligvis at komme uden om fredagens kamp mellem oldboys-landsholdet og Hedensted IF, som tiltrak 2539 tilskuere. Det var ikke bare stadionrekord - efter slutfløjt fortsatte en stor del af de fremmødte aftenen og natten på festpladsen med stuvende fulde telte til følge.

- Det blev på alle måder rekordernes Majfest med et imponerende fremmøde overalt - måske bliver der endda slået økonomisk rekord også. Alt har været en kæmpe succes, og jeg er vildt imponeret over, at alle de frivillige har formået at håndtere både besøg af oldboys-landsholdet og Hedensted Løbet ved siden af den vanlige Majfest, siger Tina Andreasen.

Annonce
Både den yngre generation og de lidt ældre tog del i festlighederne under Majfesten. Foto: Michael Svenningsen

Husket for både godt og skidt

Desværre vil den 37. omgang af Majfesten også fremover blive husket som udgaven, hvor en 20-årig kvinde anmeldte en voldtægt begået af to mænd i et buskads bag de nærliggende tennisbaner.

Lørdag kl. 20.26 blev politiet alarmeret af kvinden, hvorefter Majfesten reagerede ved at hjælpe politiet i det omfang, de blev bedt om det - og ellers efter bedste evne forsøge at lade Majfesten fortsætte ufortrødent.

To gale mænds værk skulle nemlig ikke have lov til at ødelægge festen for de tusindvis af deltagere, der var del af en ellers helt rolig Majfest, lød det.

- Det er beskæmmende at tænke på, og det lægger naturligvis en intern dæmper på hele glæden ved Majfesten. Vores tanker går til den unge kvinde, og vi kan kun håbe på, at gerningsmændene bliver fanget hurtigt, og kvinden kan komme sig oven på den forfærdelige oplevelse, sagde Tina Andreasen.

Overskuddet fra Majfesten bliver først opgjort senere. Normalt ligger det på 150.000-200.000 kr., som går til HIF's ungdomsafdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce