Annonce
Erhverv

Årets dyrskue er i gang: En morgenstund med nerver, hygge og hektisk aktivitet

Chanet Madsen fra Glud bruger op mod fire timer på at klargøre sine heste. Foto: Morten Pape

Det 148. dyrskue blev åbnet kl. 7.30. Der var fra første minut hygge og hektisk aktivitet i standene.

Horsens: - Nej, jeg tror ikke, jeg skal have kaffe og rundstykker lige nu. Jeg bliver altid så nervøs, lige før jeg skal vise mine heste frem, siger Chanet Madsen fra Glud.

Klokken har passeret halv otte fredag morgen, og formand for dyrskuet Peter Søgaard Mortensen har netop erklæret det 148. dyrskue på dyrskuepladsen på Hattingvej i Horsens for åbent.

Sammen med sin mand Troels Madsen er Chanet Madsen travlt optaget af de sidste forberedelser, inden hendes to heste af racen shire skal i ilden kl. kvart i ni.

- Det er sjovt, at man bliver nervøs, selv om det er fjerde år, jeg er med - og jeg kender dommerne og konkurrenterne. Men sådan skal det være. Man skal være lidt spændt, siger Chanet Madsen, mens hun med nål og tråd er ved at sy hestens hale op i netop den facon, hun mener, er den bedste.

Hendes mand Troels Madsen er med som medhjælper.

- Det er Chanet, der går op i det. Det bliver hurtigt en livsstil at have heste. Der er en fantastisk stemning ved et dyrskue - prøv at se og lyt. Der er får, der bræger, og køer, der brøler - og folk, der sidder rundt omkring og spiser morgenmad midt i morgenens forberedelser, siger Troels Madsen, inden han selv går over til det fælles morgenbord - og overlader hestene til sin kone.

- Jo, jeg har lidt travlt. Jeg bruger nok op mod fire timer på at forberede hestene, siger Chanet Madsen, mens hendes to heste, Winestead Eloise og Esrups Princess Madonna, ganske godmodigt ser ud til at være godt tilfredse med det leben, der er omkring dem.

De to store heste af racen Shire har netop fået sat fletninger i manken, og der mangler stadig den sidste afpudsning, inden de er klar.

- Jeg skal også selv have noget andet tøj på, men jeg skal nok nå det, siger Chanett Madsen med et smil.

Det er sjovt, at man bliver nervøs, selv om det er fjerde år, jeg er med - og jeg kender dommerne og konkurrenterne. Men sådan skal det være. Man skal være lidt spændt.

Chanet Madsen, udstiller
Marianne Hejlsberg fra Lund, der er med til skuet for første gang, lufter den ene af sine haflingere. Racen stammer fra Alperne og kaldes i folkemunde "den gyldne hest med det gyldne hjerte". Foto: Morten Pape
Annonce

Debutant med Haflinger

I en af naboboksene er Marianne Hejlsberg fra Lund i gang med de sidste forberedelser for sine to heste af racen haflinger.

For hende er årets dyrskue noget ganske særligt.

- Jeg er debutant. Det er simpelthen første gang, jeg er med ved et dyrskue - men jeg må sige, at det er meget hyggeligt, siger Marianne Hejlsberg.

Selv om hun har haft haflinger i mange år og er en dreven rytter - hun har således vundet em-sølv som rytter for haflinger - har det aldrig været aktuelt for hende.

- Jeg har tidligere tænkt, at det ikke var noget for mig - men de senere år har jeg tænkt tanken, og da jeg i år fik til opgave at lave dyrskuets hjemmeside, var der ikke nogen vej udenom, fortæller Marianne Hejlsberg, der deltager med sine to heste, Bentley Van't Wold og Wildfang - U - W.

- Jeg synes, at det er utrolig velorganiseret. Man får med det samme anvist, hvor hestene skal være, og når man ankommer torsdag aften, står der en dyrlæge klar - så der er sørget for det hele, og jeg kender også dem, der har nabostaldene - de har været utroligt hjælpsomme, siger Marianne Hejlsberg, inden hun fortsætter klargøringen af sine heste.

Dyrskuet har åbent i dag, fredag, frem til kl. 18. Lørdag er der åbent fra kl. ni til kl. 16.30.

Gederne Erik (t.v.) og Mikkel fra Børnebondegården venter utålmodigt på deres foder. Foto: Morten Pape
Således ser en heste-beautybox ud - en nødvendighed, når hestene skal shines op til fremvisning. Foto: Morten Pape
8-årige Noah Lütken Skovgaard fra Jelling hjælper til med at få vasket familiens holstein-køer - ved åbningen af årets dyrskue i Horsens. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce