Annonce
Horsens

Årets dyrskue er aflyst: Nu bliver plan B sat i gang

Det seneste dyrskue i Horsens fandt sted i 2019. Heller ikke i år skal dyrene gøres klar til fremvisning. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er nu andet år i træk, at dyrskuet aflyses på grund af corona. 150-års-jubilæet bliver udskudt til næste år.

Horsens:  Arrangørerne af dyrskuet i Horsens har besluttet at aflyse arrangementet, som skulle have været holdt 19. og 20. juni.

I stedet går arrangørerne i gang med en plan B med forskellige mindre arrangementer i midtbyen.

- Det er jo et jubilæumsdyrskue, og vi kan ikke lave det dyrskue, vi gerne vil med de forhold, der er i dag. Det nytter ikke at lave et dyrskue, hvis halvdelen af dem, der gerne ville være kommet, bliver væk på grund af forholdene. Så bliver det jo ikke, som vi gerne vil have det. Vi har i lang tid håbet på, at det kunne lade sig gøre, men nu har vi taget beslutningen, siger formanden for Horsens Dyrskue & Madmarked, Peter Søgaard Mortensen til Horsens Folkeblad.

Annonce


Vi har i lang tid håbet på, at det kunne lade sig gøre, men nu har vi taget beslutningen om, at der ikke bliver dyrskue i år.

Peter Søgaard Mortensen , formand for dyrskuet


Det er nu andet år i træk, at dyrskuet aflyses på grund af corona, og Peter Søgaard Mortensen beklager beslutningen, som bestyrelsen er ked af, men har fundet det nødvendigt at træffe.

For sen en udmelding

Projektleder Mette Hein og hendes stab var ellers godt i gang med planlægningen, men ligesom formanden oplever hun også en meget stor usikkerhed hos de involverede.

- Vi ved stadigvæk ikke, hvornår det store forsamlingsforbud bliver lempet og med hvilke forbehold. Og vi må bare konstatere, at vi ikke er gearet til så stor en usikkerhed så tæt på afviklingsdatoerne, hvis vi fortsat skal kunne stå inde for den oplevelse, vi giver alle folk på pladsen og ikke mindst vores gæster, siger Mette Hein i en pressemeddelelse.

Madmarkedet var et nyt tiltag på Dyrskuet i Horsens i 2019. Også fremover vil madmarkedet være en del af dyrskuet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Der var ellers lagt op til et helt særligt arrangement med ekstra festlige aktiviteter, fordi dyrskuets 150-års-jubilæum skulle have været fejret.

- Allerede sidste år skulle vi have fejret, at det var dyrskue nummer 150 i rækken, der skulle holdes, og vi var godt i gang med en række jubilæumsaktiviteter. Det hele blev så desværre aflyst og udskudt, og jubilæet skulle have været fejret her i sommer, siger Mette Hein.

Annonce

Plan B

Dyrskue-arrangørerne har overvejet situationen nøje i forbindelse med, at en aflysning kunne blive nødvendig. Og de har på den baggrund en ”plan B”, som nu sættes i værk.

- Det er vigtigt for os, at vi stadig kan skabe oplevelser i bestræbelserne på at samle by og land. Vi vil derfor arrangere nogle events, hvor folk kan få en oplevelse af, hvor fødevarerne kommer fra, og hvor de kan fornemme lidt af, hvad der sker i landbruget, siger Mette Hein.

Horsens Dyrskue & Madmarked har på den baggrund planer om forskellige mindre arrangementer, f.eks. madmarked og besøg af dyr og landmænd i midtbyen.

- Det kunne også være noget med, at børn får mulighed for at vise deres kæledyr frem og deltage i små konkurrencer, siger Mette Hein.

Annonce

Giver ikke op

Trods to år med aflysning giver dyrskuefolkene ikke op, og de har allerede fastsat datoen for næste års dyrskue, som efter planen holdes 18. og 19. juni 2022.

- Der er stadig en stor opbakning til Horsens Dyrskue & Madmarked, og der er mange gode grunde til, at vi skal holde fast i denne begivenhed, så vi vender stærkt tilbage næste år, siger Peter Søgaard Mortensen .
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce