Annonce
Horsens

Årets bedste hestekur: Ponyer i nissehuer tændte julelys i de gamles øjne

Birthe Frederiksen betegner sig selv som bypige. Men hun var meget begejstret for ponyen Boz. Foto: Søren E. Alwan

To små ponyer besøgte torsdag plejehjemmet Gedvedhus. Det blev en stor succes for stedets beboere.

Annonce

Gedved: Julen vrinskede sig torsdag ind i plejecenter Gedvedhus - i form af to små ponyer, kun 80 cm høje, med nissehuer. De skabte stor juleglæde hos plejecenterets beboere, der strålede og nærmest smilede om kap.

I timerne inden besøget havde de været i gang med at vaske gulerødder, og nogen blev også skrællet og brugt til den gulerodskage, der blev serveret efter hestebesøget.

- Det er da hyggeligt. Vi har aldrig haft besøg af heste før, sagde en smilende Birthe Frederiksen, da hun havde haft ponyen Boz helt tæt på.

- Jeg er egentlig en bypige, men jeg har redet, da jeg var helt ung, sagde hun.

Mange af beboerne havde i dagens anledning besøg af pårørende, og for de børn, der var til stede, var besøget også et hit.

Det er beskæftigelsesvejleder Gitte Sørensen, der fik idéen til hestebesøget.

- Vi plejer at gøre et eller andet særligt for beboerne til jul, og jeg havde set i fjernsynet, at Trine Dyrpasser også besøgte plejehjem med sine ponyer. Så tænkte jeg, at kunne være en god idé. Så vidt jeg ved, er det ikke noget, man plejer at gøre på plejehjemmene i Horsens Kommune, sagde Gitte Sørensen.

Udover beboere og pårørende, var der også gæster udefra.

- Vi har inviteret beboere fra Egebakken og fra Skovly, så der er kommet busser fra Egebjerg og Hovedgård, fortalte Gitte Sørensen.

Vi plejer at gøre et eller andet særligt for beboerne til jul, og jeg havde set i fjernsynet, at Trine Dyrpasser også besøgte plejehjem med sine ponyer.

Gitte Sørensen, beskæftigelsesvejleder
Anne Marie Jensen fik mulighed for at køre en tur med ponyen Boz. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Gik tur

Beboere i kørestol fik mulighed for at gå tur med hestene. Anne Marie Jensen kørte rundt på det indendørs fællesareal med ponyen Boz. Hun smilede, så glædestårerne trængte sig på.

Bagefter var det 97-årige Irma Johansen, der kørte en tur med ponyen, og hendes greb om tøjlen vidnede om, at det ikke var første gang, hun havde godt tag i en hest.

- Jeg har arbejdet med heste tidligere, fortalte Irma Johansen, der storsmilende kørte flere ture med Boz.

Et enkelt uheld blev det også til undervejs, for indtaget af gulerødder resulterede i en lille bunke hestepærer på plejehjemmets linoleumsgulv. Men det blev hurtigt klaret.

Det var Trine Dyrepasser og Liselotte Olsen, der havde medbragt de to ponyer Boz og Tulle. Sidstnævnte er af racen Mini Shetland, mens Boz er mere blandet i racen.

- Vi kommer meget på plejehjem og bosteder. I løbet af julen er vi afsted to-tre gange om ugen. Vi har fire ponyer i alt, der bor i Viby, fortalte Trine Dyrepasser.

- Som man kan se, er det med til at skabe juleglæde. For mange vækker det minder, og hestene er nemme at komme rundt med. Vi kan f.eks. tage dem med i en elevator, hvis det skulle være nødvendigt, forklarede Trine Dyrepasser.

Centerrådsformand Ejlif Hedegaard var meget tilfreds med arrangementet.

- Jeg kan huske, at første gang Gitte Sørensen præsenterede os for idéen, tænke jeg, om det nu kunne gå på et plejehjem. Men jeg synes, det er fantastisk at se, hvor glade folk er, sagde centerrådsformanden.

Det er centerrådet, der har været med til at finansiere besøget.

- Vi holder jo bl.a. loppemarked, og pengene skal gå til oplevelser for beboerne. Og man må sige, at de får en oplevelse, sagde Ejlif Hedegaard.

Beboerne på Gedvedhus havde forberedt sig påp hestebesøget ved at skrælle gulerødder.Foto: Søren E. Alwan
Liselotte Olsen og ponyen Tulle tog gladeligt imod gulerødderne. Foto: Søren E. Alwan
Anne Marie Jensen ver meget glad for at få besøg af ponyen Boz. Bagved er det Trine Dyrepasser med nissehuen. Foto: Søren E. Alwan
De ældre på Gedvedhus fik besøg af et par ponyer - de har forbredt besøget ved at skrælle gulerødderFoto: Søren E. Alwan
De ældre på Gedvedhus får besøg af et par ponyer - de har forbredt besøget ved at skrælle gulerødderFoto: Søren E. Alwan
De ældre på Gedvedhus får besøg af et par ponyer - de har forbredt besøget ved at skrælle gulerødderFoto: Søren E. Alwan
De ældre på Gedvedhus får besøg af et par ponyer - de har forbredt besøget ved at skrælle gulerødderFoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce