Annonce
Ikast-Brande

Åhaven lukkes midlertidigt - lukning af Blåhøj Skole sendes i høring

Forældrerepr. for Åhaven havde formuleret ikke færre end 12 spørgsmål til byrådet i anledning om forslaget om at lukke bhv. midlertidigt. Foto: Mikael Lund

Ikast/Brande: Der var både masser af tilhørere, et banner med teksten "Blåhøj i udvikling" og en enkelt klapsalve, da byrådet her til aften diskuterede lukning af børnehaven Åhaven samt Kernehuset og Blåhøj Skole.

Forud for byrådsmødet overrakte Anne Skovgaard sammen med en halv snes andre repræsentanter for forældrene i Åhaven 883 underslkrifter mod lukningen til borgmester Ib Lauritsen, og på selve byrådsmødet stillede Michelle Duedahl på gruppens vegne ikke mindre end 12 spørgsmål til formanden for Børne- og undervisningsudvalget, 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF).

Ingen af delene flyttede alverden, og det var kun Fælleslistens to byrådsmedlemmer samt Venstres Lars Lyhne og de konservatives Kirsten York Helms, der ikke kunne stemme for lukningen.

Efter en lang debat om rygepolitik gik byrådet over til at diskutere fremtiden for Blåhøj Skole og Kernehuset, men en lille times debat medførte ikke en lukning af skolen i denne omgang - men det var nu heller ikke det, byrådet skulle tage stilling til.

Derimod skulle byrådsmedlemmerne sige ja eller nej til at sende forslaget om en lukning i offentlig høring i 8 uger, og det var der 14, der kunne tilslutte sig, mens Fælleslisten, Konservative og de tre venstrefolk, Lars Lyhne, Carl Jensen og Brian Sigtenbjerggård, stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce