Annonce
Horsens

Å-planer vækker debat i Horsens: Her er en række af læsernes reaktioner

Dette håndkolorerede postkort med åen set fra øst mod vest kan via poststemplet dateres til 1903, altså året, da opfyldningen af åen begyndte. Selve motivet er dog ældre: kort før 1900. Til venstre - mod syd - en række huse, som nu stort set er væk. På modsatte side kan flere af husene genfindes i dag, bl.a. pakhuset i bindingsværk, hvis gavl dengang lå helt ned til åen. Fra Horsenbilleder.dk

Horsens: Herligt eller forfærdeligt? Tankerne om at føre Bygholm Å tilbage til midtbyen deler vandene.

Her er en række af reaktionerne fra Folkebladets Facebook-side:

Michelle Mille Pedersen, Horsens:

Nej, ellers tak! Har været på indtil nu, men tænker, det bliver et aaalt for dyrt projekt, som alligevel ikke kan leve op til borgernes forventninger. Der vil sikkert også ryge et par fulderikker i åen, så er det overhovedet forsvarligt? Og hvad hvis vandstanden stiger? Så er hele Horsens midtby oversvømmet. Det er en flot drøm og lad den bare blive ved det.

Martin Bach Christiansen, Horsens:

Hvornår lærer kommunerne, og specielt Horsens Kommune, at bruge penge på velfærd i stedet for ligegyldige prestigeprojekter?

Sarah Köhler Merrington, Horsens:

En enkelt å til flere millioner gør ikke Horsens mere klimavenlig! Tænk dog i stedet på, hvordan man kan styrke de i forvejen grønne områder, vi har, og overvej feks. at gøre mere af byen bilfri, at der indlægges større grønne områder i nybyggerkvartererne. Har man i øvrigt i regnestykket tænkt ekstra penge ind til skadedyrsbekæmpelse og ekstra sikring af omtalte å, så den ikke skal kræve flere unge liv, som åen i Århus desværre har gjort? Mere interessant kunne så være at se regnestykket for, hvor pengene til at genetablere åen tages/kommer fra, for åen kan blive nok så smuk at se på, men hvis pengene tages fra pleje til de ældre, pædagoger til daginstitutionerne, sygeplejersker til sygehuset, færre penge til byens folkeskoler og uddannelse generelt, hvad er den så egentlig værd?

Henriette Skjelmose Birkwald, Horsens:

Rent nostalgisk og æstetisk vil jeg elske det, og det vil give kant til en bymidte, der er ved at miste netop det. Dog skal det ikke være på bekostning af en i forvejen hårdtprøvet vejsituation, hvor den del af byen allerede er en flaskehals. Lad os da se nogle spændende ideer til det.

Eva Simonsen, Horsens:

Der er både for og imod. Er der butikker, der må lade livet? Det kan også frygtes, at der vil ske drukneulykker som set i Aarhus.

Jens Peter Olsen:

Imponerede at vi skal gøre det samme som i Aarhus og Vejle. Det er ikke nytænkning, der præger Horsens.

Helle Bernhard, Horsens:

Nej. Det er total spild af penge. Havnen stinker i forvejen. Skal dette trækkes op igennem Åboulevarden? Det bliver som i Aarhus - en ubehagelig hørm. Området dernede appellerer heller ikke til cafehyggeområde. Der er smidt mange penge i renoveringen af Søndergade for at skabe et skønt område, vi kan færdes i. Vil man så nu rykke al aktivitet ned omkring åen?

Erik Olesen, Horsens:

Spændende, men behængt med mange udfordringer og ikke ubetinget grønt: Omlægning af basisinstallationer, el, fjernvarme og ny renovering af kloaknet. Store affaldsmængder ved opgravning og bortskaffelse, trafikale- og adgangsproblemer til beboelsesejendomme. Dimensionering i forhold til mængderegulering fra Bygholm Sø i nedbørsperioder og oversvømmelsessikring. Men det klarer eksperten og snakbasserne. Men der går lidt tid, inden man kan sejle i kajak og drikke cafelait på fortovscafeerne.

Christina Zacho, Horsens:

Det ville være så fantastisk at genskabe stemningen fra dengang, åen oprindelig var der - samtidig med at Søndergade får det fine ansigtsløft.

Freddie Karlsen, Horsens:

Det vil være en katastrofe trafikmæssigt, og da det mest er beboelse, ville cafeliv med mere ikke være muligt i mine øjne.

Zindy Nørgaard Ditlevsen, Horsens:

Ja da, lad os endelig holde fast i noget af det gamle. Tingene havde bare mere charme førhen, nu skal alting være så smart og koldt - ingen hygge over det. Det er en fantastisk idé.

Annette Laursen, Horsens:

Det vil helt sikkert pynte og eventuelt trække noget liv ned på den side af byen. Problemet er, ved vi fra Aarhus, at der meget let kommer en stank fra åen på en hot hot sommerdag.

Karina Meyer Christensen, Østbirk:

Det ville bestemt gøre Horsens mere tiltrækkende. Ikke som nu, hvor lysten til at sidde og nyde kaffe eller en øl er lille. Udsigten er jo kun bygninger. Så hellere Aarhus. Men samtidig skal man ikke glemme Horsens uden for bymidten. Der hvor der ikke bliver ordnet vildtvoksende græs og intet sker.

Knud Vadsø-Jensen:

Fin idé. Den skal bare følges op af en nedrivning af området omkring åen for istedet at tilplante det med fredskov. Senere kan man nedlægge midtbyen, havneområdet... ja egentlig generelt Horsens by og omegn og erstatte det med skov, genopbyggede morænelandskaber og engområder. Vi skal især huske at genskabe et engområde på Næsset, så vi kan få de vilde heste tilbage og Horsenæs genetableret. På Hjarnø kunne vi så med tilskud fra Nationalmuseet oprette en stenalderboplads eller to. Det kunne være rigtig hyggeligt og det er jo også en ganske effektiv måde at fuldføre ghettoplanen på. Én kæmpe nedrivning for at genskabe...ja..genskabe hvad? Hvorfor har vi ofte en romantisk, lyserød drøm om, at alt var bedre i gamle dage?

Kaj Hansen:

Sidste sommer brugte Aarhus hundrede tusinder af liter god drikkevand på at sprøjte ud over deres stinkende å i sommervarmen. Bygholm Å lugtede lige sådan. I Aarhus er der reelt kun 100 meter attraktiv å - dem på solsiden ved Magasin. Alt andet er groet til i store træer eller ligger i total skygge. Rigtig mange i Aarhus ønsker deres Åboulevarden tilbage i stedet for det her...

Margit Nielsen, Horsens:

Jeg kan ikke se, hvad godt der skulle være ved at bringe åen tilbage igen. Brug hellere pengene til at gøre åen mere attraktiv ud mod Horsens Havn/Fjord. Fra Idé Møbler og ud af - på begge sider af åen.

Ole Axelsen, Horsens:

Genskabe stemningen fra dengang - øh, er der egentlig nogen, der konkret ved, hvordan livet omkring åen var? Hvis man vil en ny å, vil det handle om at skabe en ny stemning, der modsvarer de muligheder og behov, der er tilstede nu. Cafeer og kulturtiltag lyder meget tiltalende, men er det ikke også det, man vil på den nye havnefront 500 meter længere ude?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce