Annonce
Læserbrev

Åen i Bygholm Park har potentiale til mere: Hvorfor ikke plukke lavthængende og billige frugter?

En delvis fritlagt og udvidet å med både, cafeer langs bredden og områder til fysisk aktivitet vil give et levende miljø omkring åen og på sin vis midt i byen.

Læserbrev: Da Vagn Ry tiltrådte som borgmester i 1994, sagde han: "Jeg vil se byggekraner i min borgmestertid."

Det kom han til.

Jeg har ikke hørt Peter Sørensen eller byrådet sige det samme, men der bygges som aldrig før. Parcelhuse, Havnen og Campus, bare for at nævne nogen.

Der bruges penge på at gennemføre besluttede ændringer i midtbyen med Søndergade som det væsentligste.

Den store, spændende plan for området nord for Nørrestrand udvikler sig.

Ringvej Syd-forlængelsen giver anledning til "knubbede" bemærkninger i byrådet, mens en naturplan for samme område får enig opbakning.

Genåbning af Åboulevarden er der også lagt op til.

De sidste ting er der slet ikke sat økonomi på, og det bekymrer nogen. Det er da fair nok, især når det nu meldes ud, at økonomien 2019 ser ud til ikke at være så god, som man forventede.

Nuvel, det skal selvfølgelig ikke sætte de langsigtede visioner i stå, men man kunne måske på den korte bane prøve at forholde sig til et forslag, jeg tidligere er kommet med i Horsens Folkeblad.

Åen er jo åben gennem Bygholm Park. Det er bare ikke så let at se på en stor del af forløbet.

Der er afsat 25 mio. kr. til en bro fra Campus over banen til Bygholm Park.

I 2021 er der måske 1200 unge mennesker på det sammenlagte Horsens Gymnasium, som i luftlinje ligger én km fra banegården og Campus.

En delvis fritlagt og udvidet å med både, cafeer langs bredden og områder til fysisk aktivitet vil give et levende miljø omkring åen og på sin vis midt i byen.

Så er der det med pengene.

Jeg tror ikke, der skal bruges mange kroner på at erhverve jord, så nogle millioner til anlæg må kunne række langt.

Annonce
Børge Jørgensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Klimaangst er de voksnes ansvar

Med mellemrum fortæller psykologer, hvordan flere og flere børn og unge bliver ramt af depression, angst og tvangstanker, fordi de er bange for, at Jorden vil blive oversvømmet, ødelagt af tørke eller helt gå under på grund af klimaforandringerne. Fænomenet har fået sit eget navn - klimaangst. At børn bliver bange, når de hører, at store dele af Danmark bliver oversvømmet, eller at jorden går under om 80 år, er ikke så sært. Problemet er, at vi voksne ikke er i stand til med ro i stemmen at sige: Du skal ikke være bange. Der sker ikke noget. Jeg har lige været en tur i Island - med fly, jeg indrømmer det straks. Her besøgte vi en gletsjer, som skrumper år for år. Og fik udpeget vulkanen Ok, som har været dækket af en gletsjer i 700 år. Det er den bare ikke længere. Søndag 18. august blev der holdt begravelse for Ok-gletsjeren, som er den første i landet, der er forsvundet på grund af klimaforandringer. På stedet er der sat en mindeplade op, som i et brev til fremtiden fortæller, at i løbet af de næste 200 år vil også landets øvrige gletsjere forsvinde. Skræmmende, når en af dem er større end Sjælland i udbredelse. De islandske gletsjere er bare ét eksempel på, hvorfor ikke kun børn, men også voksne bliver bange. Det nytter bare ikke noget, at vi som voksne udstråler angst og hjælpeløshed. Vi er nødt til både at fortælle og vise, at vi handler - at vi gør noget. Som voksne har vi en forbandet pligt til at sige til børnene, at vi tager ansvaret på os og forklarer, hvordan vi sammen kan være med til at redde kloden. Vi skal fortælle dem, at vi vil bruge mindre plastic og samle det ind, der har samlet sig som øer i verdenshavene. Og at vi skal huske at tage ispapiret og plasticposen med hjem, når vi er på strandtur. Alt det skal vi gøre, selv om der måske stadig bor en rest af tvivl inderst inde. Heldigvis bliver det mere og mere konkret, hvad vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Som når en Gedved-borger i fredagsavisen fortæller, hvordan han sorterer sit affald i en grad, så der ikke er en krumme tilbage til skraldespanden.

Annonce