Annonce
Horsens

Åbningsdatoen er nu fastlagt - Bog & idé gør klar til at flytte

Torsdag 25. april åbner Bog & idé i nye og dobbelt så store rammer i Søndergade 44. Foto: Jørgen Hasseriis
Torsdag 25. april åbner Bog & idé i deres nye lokale på Søndergade 44, hvor BR tidligere havde til huse.

Horsens: Inden længe, nærmere bestemt torsdag 25. april, flytter Bog & idé ind i deres nye, større lokale i Søndergade 44.

Det bekræfter indehaver Christian Mosegaard Pedersen, der driver butikken og ni andre Bog og idé-forretninger landet over sammen med kompagnonen Mike Jensen.

1. juni sidste år overtog de Horsens-forretningen og ser nu frem til at rykke fra den nuværende placering i Søndergade 30 og til langt større rammer i gadens nummer 44.

- Det bliver godt med flere kvadratmeter til rådighed. Til at flytte varerne fra vores nuværende butik samler vi efter påske en flok medarbejdere. Det er et hold sammensat af forskellige personaler fra vores butikker landet over, som er gode til at hjælpe til, når vi åbner nye butikker eller skal flytte, siger Christian Mosegaard Pedersen.

Annonce

Dobbelt op

Bog & idé-indehaverne Christian Mosegaard Pedersen og Mike Jensen har tidligere udtalt, at de i et langt stykke tid har ledt efter en større butik for at kunne tilbyde et bredere sortiment.

Blandt andet bliver der fra 25. april mere plads til butikkens børneunivers med klassiske bræt- og puslespil samt kuglebaner, perler og moderne konstruktionslegetøj

Christian Mosegaard Pedersen fortæller, at der med åbningen stort set er tale om dobbelt op på kvadratmetrene i forhold til den nuværende forretning, der tæller 275 kvadratmeter.

Forretningen har blandt andet fået nyt gulv, facaden er stort set færdigmalet, og i skrivende stund er størstedelen af butikkens opbygning på plads.

Det er Ejendomsselskabet Casa, der er ejer af Søndergade 30. Det har indtil videre dog ikke været muligt at få oplyst, hvem der rykker ind i bygningen, når Bog & idé fraflytter lejemålet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce